POSTNI ČAS: S pepelnično sredo pričenjamo letošnji postni čas. Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na sveto spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo morda v sporu, miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

PEPELNICA: V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Lepo povabljeni k sveti maši ob 8. uri. Med sveto mašo bo obred pepeljenja.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob petkih in sobotah bomo sveto mašo pričeli z molitvijo Križevega pota. Vsako postno nedeljo vabljeni k molitvi Križevega pota v Šmarje k sv. Roku ob 15. uri. V primeru slabega vremena in slabe poti, bo Križev pot v kapeli (učilnica nasproti cerkve). Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

VEROUK: V četrtek je reden verouk.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V KVARNER IN ISTRO

V času od 27. do 29. aprila 2018, bomo poromali v Kvarner in Istro. Romarska pot nas bo vodila na otoka Krk in Košljun, na Trsat k Materi Božji, v Opatijo, Pulo, Vodnjan in Poreč. Povabljeni!

 

PUSTNA NEDELJA:

Danes je pustna nedeljo. TD Skriti biser Sladka Gora vabi danes ob 14. uri, na pustovanje k Domu krajanov in gasilcev na Sladko Goro.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.