ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. IN 13. AVGUST

Povabljeni v ponedeljek zvečer, 12. avgusta, ob 20. uri, na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil prodekan Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu. Letos ga bodo vodili člani folklorne skupine Trta iz Dolge Gore.

V torek, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša,  ki jo bo daroval škof dr. Stanislav Lipovšek. Ob koncu svete maše bo blagoslov zelišč in sveč, ter družabno druženje pred cerkvijo.

Naprošeni za dobrote kruha in peciva, da bomo lahko po romarski sveti maši nadaljevali naše druženje pred cerkvijo ob domači kapljici in vašimi dobrotami. Naprošeni, da pripravite tudi zelišča za blagoslov. Povabite svoje sorodnike znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V sredo, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE, 15. avgust

V četrtek, 15. avgusta, je zapovedan praznik vnebovzetja Device Marije. V župnijski cerkvi bo sveta maša ob 8.30 uri. Lepo povabljeni.

ROMANJE K SV. ROKU V ŠMARJE

Lepo vabljeni k sv. Roku v Šmarje, v četrtek, 15. avgusta, ob 17. uri, sveto mašo bo vodil Zvone Podvinski, duhovnik za Slovence na Švedskem in v petek 16. avgusta. Svete maše bodo ob 7., 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednjo romarsko mašo ob 10. uri bo vodil upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit dr. Anton Stres. Povabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tretjem tednu avgusta krasijo cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega. V četrtem tednu avgusta pa verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.