ADVENTNI ČAS: Z današnjo prvo adventno nedeljo vstopamo v letošnji adventni čas, ki nas bo skozi štiri tedne vodil do božiča. V tem času povabljeni k molitvi dom in v cerkvi, h kateri nas bo vabil adventni venček, k bolj rednemu obisku svetih maš ob nedeljah pa tudi met tednom, k sveti spovedi in dobrim delom.

 

NEDELJA KARITAS: Danes je nedelja Karitas. Bog povrni za vaš današnji dar za delovanje Karitas.

 

ADVENTNI KOLEDAR: Otroci so pri verouku dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Povabljeni, da se pridružite tisočem otrok, ki bodo skozi advent zbirali darove za svoje vrstnike, ki živijo v pomanjkanju osnovnih življenjskih dobrin. Zbrane darove pa bodo na koncu položili k cerkvenim jaslicam.

 

ADVENTNI VENČKI ZA POMOČ LJUDEM V STISKI: Župnijska Karitas je tudi letos pripravila adventne venčke za vas in vaš dom. S tem, ko vzamete adventni venček pri župnijski Karitas s svojim darom zelo pomagate in pripomorete, da lahko pred božičem ljudem v stiski omogočimo boljši paket hrane. Za res povabljeni, da z darom za adventnim venček pomagate osrečiti ljudi v stiski za božič.  Hvala za vašo dobroto in pomoč.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA: V četrtek, ob 16. uri nas bo pri sveti maši v župnijski cerkvi na Sladki Gori obiskal sveti Miklavž in obdaril vse otroke. Verouk bo za vse veroučence v sklopu tega Miklavževega obiska in svete maše.

 

PRVI ČETRTEK: Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi n sveti maši pred Najsvetejše.

 

MIKLAVŽEVA NEDELJA V LEMBEGU: Prihodnja nedelja je Miklavževa nedelja. Lepo vabljeni k sveti maši v Lemberg ob 10.30 uri. Obiskal nas bo tudi sveti Miklavž. Sveta maša v župnijski cerkvi bo v nedeljo ob 8. uri.

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V nedeljo bomo obhajali praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Z današnjo prvo adventno nedeljo bo podoba Sladkogorske Matere Božje začela romanje po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Kar precej dni je še prostih.

1.12.2019, nedelja Jure Fišer Pijovci
2.12.2019 družina Zvonar Topolovec Pijovci
3.12.2019 Silva Smodej Pijovci
4.12.2019 Ema Cenc Pečica
5.12.2019 Erika Drame Pečica
6.12.2019 Ivan in Metka Kamplet Polžanska Gorca
7.12.2019 družina Mlakar Polžanska vas
8.12.2019, nedelja Miloš in Mateja Bevc Nova vas
9.12.2019 Mira Podgoršek Pijovci

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK V LETU 2020

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 109€ , OGNJIŠČE: 33,50€, MISIJONSKA OBZORJA: 10€, PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu čistijo in krasijo cerkev verniki in njeno okolico verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.