POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE »Grem jaz«

V začetku meseca julija vabimo otroke na počitniški oratorij. Oratorij bo potekal od srede 4. do sobote 7. julija 2012, vsak dan od 9. do 16. uri, bo pa tudi možno kakšno noč prespati na Sladki Gori kdor bo želel. Otroci lepo vabljeni. Vzemite si prijavnico, na voljo je v cerkvi na prostoru za verski tisk, izpolnite jo in jo oddajte v zakristiji ali župnišču.

Letošnji oratorij nam kliče: »Grem jaz«, govori pa o življenju Marije Dominike Mazzarello.

Svetnica se je odzvala povabilu duhovnika Pestarina ter šla skrbeti za svojega strica in njegovo družino, ki je zbolela za tifusom. Povabila se je najprej prestrašila, nato pa vendarle sklenila, da gre. Lahko bi se izgovarjala, lahko bi rekla, da je veliko drugih, ki se jih to bolj tiče. Pa ni. Šla je prav ona.

Grem jaz je stavek, ki opisuje pripravljenost Marije Dominike za služenje v primeru bolezni, za pomoč v primeru katerega koli dela in opravila. Nič ji ni bilo težko, vsako dolžnost je opravila z veseljem. Grem jaz naj postane tudi naše geslo. Verjetno se zgodi, kar prevečkrat, da se izgovarjamo, da se pregovarjamo, kdo bo storil kakšno delo in včasih prav to pregovarjanje traja dlje kot bi trajalo delo samo. »Grem jaz« je pravi odgovor! Tako so odgovorili animatorji, ki so to leto zbrali pripravljenost, da bodo oratorijski teden preživeli z vami. Kako bodo veseli, ko jim boste takrat, ko bo potrebna pomoč, odgovorili »grem jaz«!

Zagotovi ne bo manjkalo tudi veliko iger, med njimi so največje vodne igre (vodni baloni in vodni tobogan), športne igre, druženja in prijetne zabave.

Lepo vabljeni otroci in čim prej se prijavite.

ROMANJE NA BREZJE

Župnijska Karitas Sladka Gora tudi letos pripravlja romanje k MARIJI POMAGAJ NA BREZJE, ki bo v soboto, 23. junija 2012. Posebej povabljeni vsi, ki ste v tretjem življenjskem obdobju. Odhod izpred trgovine na Sladki Gori bo ob 7. uri. Po krajšem postanku ob poti do Brezja bo tam maša ob 11. uri in priložnost za zakrament sprave. Po kosilu bo ob poti proti domu postanek pri našemu rojaku Damjanu Ratajcu v Župniji Prebold, kjer bomo imeli večernice.

Prijave sprejemata do 20. junija 2012: Zlatka Štunf – 03/5824 179 ali 040 702 418 in Marica Kos – 041 801 813. Vabljeni!

ROMANJE V MEDŽUGURJE

Župnija Bl. A. M. Slomška iz Velenja skupaj z župnikom Matejem Dečmanom, v času od 5. do 7. julija 2012 roma v Medžugurje. Ker imajo prosta mesta se lahko prijavite. Avtobus bo romarje pobral tudi  v Šmarju. Cena je 113€.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.