ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI, 22. julij 2012

V nedeljo 22. julija ob 10. uri lepo vabljeni na Šmarjetno nedeljo na Sladko Goro. Ob 10. uri bo procesija med katero bo sodelovala tudi godba na pihala iz Svetine, po procesiji pa bo slovesna sv. maša. Slovesnost bo vodil g. Jože Planinšek, župnik župnije Celje – Sv. Jožef in direktor prosvetnega Doma sv. Jožefa v Celju.

Da bo naše župnijsko praznovanje lepo in doživeto prosim za pomoč pri pripravi. Župnijska cerkev in njena okolica se bo čistila v sredo 18. julija 2012 ob 13. uri. Po vaseh ste naprošeni, da spletete vence za župnijsko cerkev in pripravite štiri postaje, kjer se bo procesija z Najsvetejšim ustavila in okrasite cerkev. Ker bi radi po maši pogostili vse pred cerkvijo naprošeni, da napečete in prinesete pecivo in kruh. Vino pa bo iz župnijske kleti. Naj bo to naš skupni župnijski praznik. Župnija, to smo mi. Bo takšna kakršno bomo soustvarjali in oblikovali vsi.

Lepo vsi povabljeni k pripravi in praznovanju Šmarjetne nedelje, povabite tudi vi sorodnike, prijatelje in znance.

Sveta maša bo samo ena, v Lembergu to nedeljo ne bo svete maše.

KONCERT PRI SV. ROKU

V okviru Rokovega poletja 2012, vabljeni v petek, 20. julija ob 20. uri v cerkev sv. Roka, na koncert znanega opernega pevca  basbaritonista Juana Vasleta. Ob klavirski spremljavi Jelene Boljubaš bo izvajal slovenske, argentinske in brazilske pesmi. Vabljeni! Vstop prost!

NAŠI RAJNI

V preteklih dveh tednih smo v večnost pospremili: Dionizija Pšeničnik iz Nove vasi in Marijo Brglez iz Dolge Gore. Spomnimo se ju v molitvi.

ČIŠČENEJ IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu od 16. do 22. julija skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice. V tednu od 23. do 29. julija skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.