ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI

V nedeljo 12. avgusta ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil prodekan g. mag. Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V ponedeljek 13. avgusta bo ob 10. uri slovesnost ponovitve nove maše, ki jo bo daroval letošnji novomašnik Ivan Šumljak. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V soboto 25. avgusta 2012, bo potekalo skupno župnijsko romanje župnij Sladka Gora in Šmarje. Poromali bomo na Zaplaz v Marijino romarsko svetišče novomeške škofije in tam počastili relikvije bl. Alojzija Grozdeta. Zatem se bomo ustavili v Stični in obiskali Stiški samostan in šmarskega rojaka p. Branka Petauerja. Pot nas bo vodila skozi Krško v Zasavje in do Laškega k nekdanjemu tukajšnjemu župniku Roku Metličarju, kjer bomo imeli večernice. Lepo vabljeni na romanje. Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri. Cena romanja s kosilom bo 18€.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni!

 

ČIŠČENEJ IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu od 30. julija do 5. avgusta skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca. V tednu od 6. do 12. avgusta skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijevc.