SLOVESNOST SV. BIRME

V nedeljo bomo ob 10. uri obhajali slovesnost sv. birme. Zato birmanci, starši, botri in vsi lepo vabljeni v tem tednu k devetdnevnici na čast Svetemu Duhu za naše birmance. Vsak večer bo sv. maša ob 17.30 uri. Razen v soboto, ko bo ob 9. uri dopoldan. V sredo 12. septembra se bo ob 17. uri g. birmovalec opat in generalni vikar Marjan Jezernik srečal z birmanci. Lepo vsi povabljeni k pripravi na praznik in tudi v nedeljo k sveti maši.

 

STIČNA MLADIH

»Veselite se v Gospodu zmeraj!«   je geslo letošnje Stične mladih, ki bo, kot že veste, v soboto 15. septembra.» Želja po veselju je vtisnjena v notranjost človeškega bitja. Naše srce onkraj neposrednih in začasnih zadovoljitev išče globoko, popolno in trajno veselje, ki bi dalo »okus« življenju. In to velja predvsem za mlade. Mladost je namreč obdobje nenehnega odkrivanja življenja, sveta, drugih in samih sebe. To je čas odprtosti v prihodnost, v katerem se pokaže velika želja po sreči, prijateljstvu, povezovanju in resnici, čas, ko sledimo idealom in snujemo načrt,« je med drugim zapisal papež v letošnji poslanici mladim.

Tudi projekt Stična mladih že vrsto let (letos bo namreč že 31. po vrsti), želi mladim ponuditi izkušnjo skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga.

Mladi lepo vabljeni. Če bo dovolj prijav bo avtobus odpeljal iz Sladke Gore ob 7.15 uri. Cena je 10+5€. Čim prej se prijavite!

 

ZAČETEK VEROUČNEGA LETA

Pred nami je začetek veroučnega leta. Do sedaj je verouk bil vsak drugi petek v mesecu za vse razrede, ker se je tako tudi nekako izšlo. V tem letu bo malo spremembe in sicer bo verouk od 1. do 7. razreda potekal ob četrtkih in to zaradi med župnijskega in tudi katehetskega usklajevanje. Preprosto rečeno, da se nekako izzide in da verouk, ki je vsakih štirinajst dni nebi še takrat, ko je odpadal. Prsim za razumevanje. Tako prvo srečanje za razrede od 1. do 7. razreda v četrtek 13. septembra, kakor je na urniku. 8. in 9. razred pa ima v tem tednu devetdnevnico, tako da je v petek namesto verouka devetdnevnica. Mladinsko skupino pa vabim v petek ob 18. uri na uvodno srečanje. Tisti, ki še niste prijavili otrok k verouku, lahko to storite pri verouku. Še enkrat pa vse vabim k bolj zavzetemu sodelovanju v župniji, zlasti spodbujam bolj reden obisk nedeljskih in prazničnih svetih maš.

 

Verouk bo potekal vsak drugi petek in sicer po sledečem razporedu:

Vsak drugi četrtek v mesecu:

1. razred od 15.30 do 17.30

2. razred od 17.00 do 18.30

3. razred od 14.45 do 15.45

4. razred od 17.10 do 18.40

5. razred od 15.45 do 17.10

6. razred od 18.40 do 19.40

7. razred od 16.00 do 17.30

 

Vsak drugi petek v mesecu:

8. in 9. razred od 17.00 do 18.00

Mladinska skupina ob 18.00

 

Pričenja se novo šolsko leto. Z njim prihajajo možnosti za osvajanje številnih novih znanj, poznanstev in še česa.

V svoj urniku pripiši tudi uro tedenskega verouka. Jezus te že danes vabi, da skupaj s svojimi prijatelji poglobiš svoje znanje tudi na tem področju.

Zagotavlja ti, da bo pri urah verouka tudi letos zabavno in da bomo skupaj osvojili še tako zapletene in nerazumljive skrivnosti naše vere.

Pohiti in preveri, kdaj je tista ura in dan, ko se sreča tvoj razred.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni!

ČIŠČENEJ IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE ZA BIRMO

V tednu, ki je pred nami imamo slovesnost sv. birme, zato bodo očistili in okrasili cerkev starši naših birmancev.