VEROUČNO LETO

V preteklem tednu smo pričeli letošnje veroučno leto. Bog ve kaj vse zanimivega, lepega in dobrega nam bo prineslo. Prvi razred je prvič stopil v veroučno šolo. Malo se že opaža nek čuden trend, da starši otroka, ki so ga pred petimi leti prinesli k sv. krstu ne vpišejo k verouku. To je počasen začetek oddaljevanja od vere, ki se lahko spremeni v popolno izgubo stika z vero in Cerkvijo. Zato spodbujam in vabim starše, da skupaj tudi z našo pomočjo, pomagamo najmlajšim odkrivati lepoto Boga, naše vere in krščanskega izročila ter kulture.

V tretjem razredu se pripravljamo na prejem dveh zakramentov in sicer prve svete spovedi in prvega svetega obhajila. To sta zelo pomembna koraka na poti vere teh otrok.

Vera je pomemben dejavnik v našem življenju ki v marsikaterem obdobju našega življenja odigra ključno vlogo pri sprejemanju naših odločitev. Zato je pomembno kako jo negujemo in kako po njej živimo.

Dragi veroučenci, starši in vsi kristjani, spodbujam vas in vabim k osebni in družinski molitvi ter k obisku nedeljske svete maše. To sta dva glavna temelja, stebra in izvira naše vere. Res lepo povabljeni in spodbujeni.

 

SLOMŠKOVA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Slomškovo nedeljo. Osrednja slovesnost bo potekala v Mariborski stolnici, kjer je grob blaženega Antona Martina Slomška, saj letos obeležujemo 150 let njegove smrti. Med 11 in 14.30 uro bo na Slomškovem grobu molitev. Ob 14.30 bo pred stolnico glasbeni program, ki ga pripravlja radio Ognjišče. Ob 16. uri pa bo slovesna sveta maša, ki jo bo ob somaševanju škof in duhovnikov vodil apostolski nuncij v Sloveniji nadškof Julijuzs Januzs. Lepo vabljeni.

 

MLADINSKA SREČANJA

Mladi lepo vabljeni vsak drugi petek ob 18. uri k mladinski veroučni skupini.

 

CERKVENI OTROŠKI PEVSKI ZBOR

Otroci lepo vabljeni k otroškemu cerkvenemu pevskemu zboru. Vaja bo v soboto 22. septembra ob 9. uri v župnišču. Vabljeni tudi novi pevci. Lepo vabljeni!

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Nekaj mest je še prostih. Vabljeni.

 

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Jožefa Jesenko iz Nove vasi. Spomnimo se ga v molitvi.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijevc.