OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Jutri vstopamo v mesec oktober, mesec molitve, mesec rožnega venca. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o, kristjan …« nas bo vabila cerkvena pesem. V svojem apostolskem pismu »Rožni venec Device Marije« je blaženi papež Janez Pavel II. zapisal: »Moliti rožni venec ni nič drugega kakor premišljevati Kristusovo obličje skupaj z Marijo.« Tudi mi se v oktobru zbiramo, da bi – skupaj z Marijo, Jezusovo in našo materjo – premišljevali o Kristusovem obličju, da bi se srečali z Božjim Sinom, ki se je učlovečil, se ponižal in nam postal enak v vsem, razen v grehu. V molitvi bomo spremljali Gospoda, ki je posvetil naš svet s svojo Božjo navzočnostjo, in se tako učili hoditi po njegovi poti, ki nas vodi k našemu nebeškemu Očetu. Potrebujemo krščanstvo, ki se bo oblikovalo predvsem po umetnosti molitve. Vsi lepo vabljeni, da vsaj kdaj v tem mesecu pridete v župnijsko cerkev, kjer bomo vedno pol ure pred sveto mašo molili rožni venec, za naše družine, za naš kraj, župnijo, duhovne poklice … Vabljen k molitvi tudi doma, kot družina, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

SREČANJE STAREJŠIH NAD 70 LET KS SLADKA GORA

Rdeči križ in krajevna skupnost Sladka Gora vabita v soboto 6. oktobra ob 13. uri na srečanje starejših krajanov od 70 let naprej. Srečanje bomo pričeli ob 13. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni.

LETO VERE 11. oktober 2012 – 24. november 2013

»Vrata vere«, ki vodijo v življenje občestva z Bogom in dovoljujejo vstop v njegovo Cerkev, so nam vedno odprta. Ta prag je mogoče prestopiti, če je oznanjena Božja beseda in se srce pusti oblikovati milosti. Iti skozi ta vrata pomeni obrati pot, ki se nadaljuje vse življenje. Ta pot se začne s krstom, po katerem smemo Boga klicati Oče, in se konča s prehodom skozi smrt v večno življenje, ki je sad vstajenja Jezusa, Gospoda.

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek vabljeni k molitvi in sveti maši za duhoven poklice. Zaradi romanja v Medžugurje ta dan ne bo obiska bolnikov po domovi. Bolnike po domovih bom s tem namenom obiskal prihodnji četrtek, to je 11. oktobra. Prosim, posredujte to bolnikom.

PRVI PETEK

Na prvi petek vabljeni k sveti maši.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V tednu, ki je pred nami, od sreda do petka bo potekalo romanje v Medžugurje. Romarji se zberemo v župnijski cerkvi v Šmarju v sredo ob 0.30 uri ponoči in po molitvi in blagoslovu krenemo na romarsko pot.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice.