LETO VERE

»Vera v Boga, ki je ljubezen in ki se je približal človeku tako, da se je utelesil in daroval samega sebe na križu, da bi nas odrešil in nam odprl vrata v nebo, na svetel način kaže, da samo v ljubezni obstaja polnost človeka.«

Povabljeni v letu vere k pogostejši molitvi in bolj rednemu obisku svete maše, tudi med tednom.

 

PRAZNIK VSEH SVETIH, 1 NOVEMBER

V četrtek je zapovedan praznik, Vsi sveti. Naš pogled se ozira v nebeško slavo, kjer toliko ljudi, tudi tistih, ki smo jih osebno poznali, uživa polnost življenja in večno srečo, skupaj s troedinim Bogom, Božjo Materjo Marijo in angeli.

Na praznik bodo sv. maše ob 8.30 in ob 10.30. uri. Popoldne ob 15.00 uri bodo molitve za rajne v župnijski cerkvi, nato pa blagoslov grobov. Zvečer ob 18.00 uri lepo vabljeni k molitvi rožnega venca v župnijsko cerkev. Če pa v cerkev ne moreta priti, pa vas lepo vabimo, da molite doma. K molitvi nas bodo vabili zvonovi.

 

SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH, 2. NOVEMBER

V petek se spominjamo vseh vernih duš, ki jim še ni dano v polnosti živeti v nebesih in so na kraju očiščevanja – vicah. Spomnimo se jih z molitvijo in mašno daritvijo; to je edini način, kako jim lahko mi pomagamo, da čim prej dosežejo polnost življenja v nebesih. Sveta maša bo ob 8.30 uri.

 

OBISK BOLNIKOV

Zaradi praznika v četrtek bom bolnike na domu obiskal v sredo. Prosim, sporočite bolnikom.

 

ZAHVALNA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo je zahvalna nedelja, ko kristjani praznujemo dan zahvale. To je priložnost, da se zahvalimo Bogu za vse prejete darove in milosti. Zahvalimo se tudi drug drugemu za vse kar lepega prejemamo drug od drugega.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Kdor želi naročiti molitvene spomine za rajne, prosimo, da to stori čim prej.

 

NAGROBNE SVEČE

V cerkvi so na voljo sveče za na grob. Cena ene je 1€. So malo drugačne, ker so okolju prijazne izdelave, brez plastike. Denar od njih pa je namenjen za Karitas, s katerim bodo pomagali družinam v stiski pri pripravi na zimo. Se priporočamo.

 

NABIRKA ZA MISIJONE

Preteklo nedeljo ste za misijone darovali 315€. Bog povrni za vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.