TV SLOVENIJA PREDSTAVLJA  ODDAJO KULTURNI VRHOVI SLOVENIJE V ŠMARJU PRI JELŠAH

Uredništvo za izobraževalni program TV Slovenija je pripravilo dokumentarno oddajo Kulturni vrhovi, v kateri predstavljajo Sladko Goro, Tinsko in Sv. Rok.

Avtor in voditelj Andrej Doblehar je zasnoval serijo, ki predstavlja geografske vrhove, ti pa so hkrati tudi vrhovi naše zgodovine, kulturne dediščine in umetnosti. Voditelj se v oddaji odpravi na pot in gledalcem predstavlja zgodovino in sodoben utrip,  Večkrat so umetniki besede pisali o romanjih in božjepotnih cerkvah, zato v oddajah izbrane literarne odlomke berejo priznani slovenski igralci. Ustvarjalci serije so sledili tudi različnim dogodkom na vrhovih oziroma so v scenarij vključili tudi igrane sekvence.

Preden bo ta dokumentarna serija objavljena na TV Slovenijo,  jo želimo predstaviti v našem domačem okolju. Zato lepo vabljeni v petek 7. decembra ob 19. uri v Kulturni dom Šmarje pri Jelšah, kjer si bomo skupaj ogledali dokumentarno serijo o Sladki Gori, Tinskem in Sv. Roku. Pogovarjali se bomo z avtorjem serije, sodelovali pa bodo tudi župnijski cerkveni pevski zbori iz Sladke Gore, Šmarja pri Jelšah in Zibike. Lepo vabljeni na lep večer.