LETO VERE

Bog je Stvarnik nebes in zemlje, Stvarnik človeškega bitja. Veroizpoved se začne z besedami: »Verujem v Boga Očeta vsemogočnega, Stvarnika nebes in zemlje.« Boga prepoznavamo kot Očeta v njegovem stvarstvu; on je vir življenja in z ustvarjanjem je pokazal svojo vsemogočnost. Kot Oče je dober in mogočen; za to, kar je ustvaril, skrbi z ljubeznijo in zvestobo, ki se nikoli ne zmanjšata. Stvarstvo postane kraj, kjer prepoznamo in priznamo vsemogočnost Gospoda in njegovo dobroto, postane poziv k veri, da bi verniki izpovedovali Boga kot Stvarnika. Vernik lahko bere veliko knjigo narave in razume jezik vesolja, ki nam govori o Bogu. A potrebna je njegova Beseda razodetja, ki prebuja vero, da bi človek lahko dosegel polno zavedanje o stvarnosti Boga kot Stvarnika in Očeta. Ravno v Svetem pismu lahko človeška inteligenca najde v luči vere ključ za pojasnjevanje in spoznanje sveta. V prvem poglavje 1 Mojzesove knjige beremo o Bogu, ki v šestih dneh ustvari svet, sedmi dan pa počiva. Šest krat se ponovi stavek: »Bog je videl, da je dobro.« »Vse, kar Bog ustvari je lepo in dobro, prežeto z modrostjo in ljubeznijo; stvariteljsko delovanje Boga prinaša red, vnaša harmonijo in daje lepoto. (Benedikt XVI)

 

PEPELNICA – POSTNI ČAS

V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. S tem dnem vstopamo v štirideset dnevni postni čas. Naj bo to lepa in bogata priprava na velikonočne praznike. Vabljeni k bolj rednemu obiskovanju bogoslužja ob nedeljah in med tednom, osebni in skupni molitvi, velikonočni sveti spovedi.

V sredo bo sveta maša ob 8. uri, med njo bo obred pepeljenja.

 

KRIŽEV POT

Vsak postni petek, bomo sveto mašo pričeli z molitvijo Križevega posta. Križev pot bomo molili tudi v nedeljo, 24. februarja, k sv. Mihaelu ob 14.30 uri in v nedeljo, 10. marca, k sv. Benediktu ob 14.30 uri. Vabljeni k molitvi Križevega pota vsako postno nedeljo ob 15. uri k sv. Roku v Šmarje.

 

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo se poslovili od Emilije Gizele Strašek iz Krtinc. Danes ob 12.30 uri  bo pogrebna maša in pogreb Franca Firer iz Dolge Gore. Spomnimo se ju v molitvi.

 

NABIRKA ZA NAŠO ŠKOFIJO

V nedeljo, 17. februarja, bo vaš dar pri sveti maši namenjen za potrebe naše celjske škofije. Bog vam povrni za vaš dar.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V času od 26. do 29.4. 2013 bomo župnije Sladka Gora, Sveti Duh – Celje in Šmarje romali po Češki. Ker je naš avtobus že poln, celjski pa še ne, lepo vabljeni, da se nam pridružite na lepi romarski poti. Cena romanja je 288€.

 

PUSTNO RAJANJE

TD Skriti biser, vabi danes, v nedeljo 10. februarja, ob 15. uri na veselo pustno rajanje na Sladko Goro pred dom krajanov in gasilcev. Zaradi pogreba bo ob 15. in ne ob 14. uri.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijevc.