BESEDA PAPEŽA VERNIKOM

Cerkev je v času papeža Benedikta XVI, doživela trenutke veselja in svetlobe, a tudi ne ravno lahke trenutke: »Počutil sem se kot sveti Peter z apostoli v čolnu na Galilejskem jezeru,« so bile papeževe besede. »Gospod nam je dal veliko dni s soncem in lahnim vetričem, ko je bil ribolov obilen; a bili so tudi trenutki, ko so bile vode razburkane in veter nasproten, kakor v vsej zgodovini Cerkve, in zdelo se je, da Gospod spi. Toda vedno sem vedel, da je na tem čolnu Gospod in vedno sem vedel, da čoln Cerkve ni moj, ni naš, ampak  je njegov, in da Gospod ne bo pustil, da se potopi. On ga krmari, seveda tudi s pomočjo ljudi, ki jih je izbral, ker je tako želel. To je bila in je gotovost, ki je nič ne more zatemniti. In ravno zato je danes moje srce polno hvaležnosti Bogu, ker ni nikoli prikrajšal vse Cerkve in tudi mene ne za svojo tolažbo, svojo luč, svojo ljubezen.«

Smo v letu vere, zato papež vabi vse k okrepitvi lastne vere v Boga: »Vse želim povabiti, da obnovite trdno zaupanje v Gospoda, da se kot otroci izročite Bogu v naročje v prepričanju, da nas njegove roke vedno podpirajo in nam omogočajo vsak dan hoditi tudi sredi naporov. Želim, da bi vsak čutil, da ga ljubi Bog, ki je dal svojega Sina za nas in nam pokazal svojo brezmejno ljubezen. Želim, da bi vsak čutil veselje, da je kristjan. Da, bodimo veseli za dar vere,« je pozval Benedikt XVI., »to je najdragocenejše dobro, ki nam ga nihče ne more vzeti! Zahvalimo se Gospodu za to vsak dan z molitvijo in z doslednim krščanskim življenjem. Bog nas ljubi, a pričakuje, da ga ljubimo tudi mi.«

»Dragi prijatelji! Bog vodi svojo Cerkev, jo vedno podpira tudi in zlasti v težkih trenutkih. Nikoli ne izgubimo izpred oči tega pogleda vere, ki je edini resnični pogled poti Cerkve in sveta. V našem srcu, v srcu vsakega od vas naj bo vedno vesela gotovost, da nam Gospod stoji ob strani, da nas ne zapušča, da nam je blizu in nas obdaja s svojo ljubeznijo.« (papež emeritus Benedikt XVI.)

 

IZPRAZNJEN SEDEŽ RIMSKEGA ŠKOFA

28. februarja 2013 ob 20. uri je nastopila doba izpraznjenega apostolskega sedeža (»sede vacante«). V osebnih in skupnih molitvah molimo za uspešno izvolitev novega vrhovnega pastirja Cerkve. K običajnim molitvam dodajajmo Očenaš, Zdravamarijo in Slava Očetu »za srečno izvolitev papeža«.

 

SPOVEDOVANJE

V nedeljo vabljeni k sveti spovedi, pred mašo v Lembergu in v župnijski cerkvi, ter popoldne ob 15. uri v župnijski cerkvi.

 

KRIŽEV POT: V postnem času bomo molili križev pot vsak petek pred sveto mašo.

 

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

Prihodnjo nedeljo, popoldne ob 14.30 uri, lepo vabljeni k molitvi križevega pota k sv. Benediktu.

 

ČAS (pre)KRATKIH HLAČ, Dr. KAREL GERŽAN

V sredo, 6.3.2013 bo ob 18.uri v kulturnem domu Šmarje gost prvega, v nizu psiholoških večerov pod skupnim naslovom V iskanju radosti življenja, ki se bodo zvrstili v mesecu marcu in aprilu, dr. Karel Gržan. Skozi iskrive zgodbe o svojem odraščanju, ki jih je popisal v knjigi z zgornjim naslovom, nam bo pripovedoval kaj ga je »utrdilo in naredilo« v življenju.

 

PREDAVANJE PROF. DR. JOŽETA RAMOVŠA

V torek, 5.3.2013 bo ob 18.30 uri v avli kulturnega doma v Šmarju predavanje predstojnika inštituta Antona Trstenjaka prof. dr. Jožeta Ramovš na temo družine, starosti in vere. Vljudno vabljeni.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.