PASTIR

Pastir je nekaj drugega, kot so ovce. Niso ga na nekem sestanku samoupravno izvolile ter postavile za predstavnika in voditelja. Pastir je sicer zaradi ovac, toda svojega poslanstva in oblasti ne prejema od njih.

Tako je s pastirji Cerkve. Izbrani so izmed ljudi in za ljudi, delujejo pa v moči, ki jim je dana od zgoraj, od Kristusa, po tako imenovanem službenem duhovništvu. Nekateri bi ga radi enačili s splošnim duhovništvom, ki temelji na krstu. Jezusova prilika o pastirju in ovcah govori drugače. Duhovnik se kot pastir razlikuje od ovac, ne pase jih v svojem imenu, tudi ne v imenu skupnosti, ampak v imenu dobrega Pastirja.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk samo v četrtek, v petek ga ne bo.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 4. maja 2013 ob 11. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite. Prijave zbira ga. Zlatka Štunf.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

Turistična agencija Verbek organizira v času od 13.5. do 15.5.2013, romanje v Medžugurje.

Cena romanja je 115,00 eur. Informacije in prijave na telefon 041 748 894 (g. Verbek).

 

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI

Župnijska cerkev nas kliče k zunanji prenovi. Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč, da po svojih močeh pomagate. Vaši darovi pri svetih mašah ob nedeljah in drugih priložnostih bodo namenjeni za dokončanje fasade na župnijski cerkvi. Vendar, samo ti darovi, ne bodo zadosotvali. Zato predlagam in lepo prosim, če bi 200 gospodinjstev ali posamenikov darovalo po 60€, s temi darovi bi se potem lažje izšlo. Zavedam se, da bo morda za koga breme, če kdo ne zmore toliko pa naj daruje po svojih močeh. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

SVETE MAŠE OB ČETRTKIH

Od tega tedna naprej bodo sv. maše ob četrtkih ob 18. uri.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.