ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni. V soboto bodo šmarnice v župnijski cerkvi izjemoma ob 9. uri.

 

PROŠNJI DNEVI

V ponedeljek, torek in sredo so prošnji dnevi. Pri sv. Mihaelu in pri sv. Benediktu bo smo  sveta maša po njej pa litanije vseh svetnikov ob 8. uri. V sredo na Sladki Gori ob 8. uri bo tudi procesija od kapelice v župnijsko cerkev. Popoldne ob 17.30 uri so šmarnice za otroke v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni.

 

VEROUK: V tem tenu je reden verouk

 

GOSPODOV VNEBOHOD

V četrtek je praznih Gospodov  vnebohod. Sveti maši bosta ob 8. uri zjutraj in ob 17.30 uri v župnijski cerkvi.

 

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI

Obnova fasade na župnijski cerkvi se je pričela. Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč, da po svojih močeh pomagate. Vaši darovi pri svetih mašah ob nedeljah in drugih priložnostih bodo namenjeni za obnovo fasade in menjavo oken v kupoli in v zakristiji župnijske cerkve. Ker pa ti darovi ne bodo dovolj, prosimo, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Če bi 200 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Do sedaj je 23 dobrotnikov darovalo 2880€. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.