ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni. V soboto bodo šmarnice v župnijski cerkvi ob 9. uri.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali slovesnost prvega svetega obhajila.

6 otrok bo prvič pristopilo k svetemu obhajilu. Lepo vsi povabljeni k temu lepemu in slovesnemu trenutku v župnijsko cerkev.

 

SREČANJE MOLIVCEV ZA DUHOVNE POKLICE ŠKOFIJE CELJE

V nedeljo popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice, ki bo v Marijini cerkvi v Celju. Ob 15. uri bo molitven ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Stanislav Lipovšek.  Vsi lepo vabljeni k molitvi za nove duhoven poklice, saj jih tudi v naši škofiji primanjkuje.

 

BINKOŠTI

Prihodnjo nedeljo je praznik binkošti. S tem praznikom zaključujemo letošnji velikonočni čas.

 

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI

Obnova fasade na župnijski cerkvi se je pričela. Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč, da po svojih močeh pomagate. Vaši darovi pri svetih mašah ob nedeljah in drugih priložnostih bodo namenjeni za obnovo fasade in menjavo oken v kupoli župnijske cerkve. Ker pa ti darovi ne bodo dovolj, prosimo, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Če bi 200 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Do sedaj je 36 dobrotnikov darovalo 4380€. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Nove vasi in Pijevc.