ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero, saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni. V soboto bodo šmarnice v župnijski cerkvi ob 9. uri.

SREČANJE MOLIVCEV ZA DUHOVNE POKLICE ŠKOFIJE CELJE

Danes popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice, ki bo v Marijini cerkvi v Celju. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Stanislav Lipovšek.  Vsi lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, saj jih tudi v naši škofiji primanjkuje.

BINKOŠTNI PONEDELJEK

Jutri je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Sveti maši bosta v župnijski cerkvi ob 8. uri in ob 17. uri. Lepo vabljeni.

GREGOR ČUŠIN IN VERA LEVEGA RAZBOJNIKA

Med nas prihaja igralec Gregor Čušin z zanimivo igro: Vera levega razbojnika. Kaj verujem? V Koga? Komu? In zakaj? Preprosta izpoved vere človeka, ki se dostikrat znajde na “napačni strani” – kot levi razbojnik…

Lepo povabljeni vsi v sredo, 22. maja ob 20. uri v dvorano Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Vstop je prost.

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

Prihodnjo nedeljo ob 16. uri, lepo vabljeni k Slomškovi kapeli na Pijovce k šmarnični pobožnosti.

ROMANJE STAREJŠIH NA BREZJE

Župnijska Karitas Sladka Gora vabi starejše naše župnije na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 22. junija.

ORATORIJ

V času od 25. do 28. junija bo na Sladki Gori potekal počitniški oratorij za otroke. Prijavnice za oratorij boste lahko vzeli v cerkvi.

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI

Obnova fasade na župnijski cerkvi je v polnem teku. Še vedno se na vas obračamo s prošnjo za pomoč, da po svojih močeh pomagate. Vaši darovi pri svetih mašah ob nedeljah in drugih priložnostih bodo namenjeni za obnovo fasade in menjavo oken v kupoli župnijske cerkve. Ker pa ti darovi ne bodo dovolj, prosimo, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Če bi 200 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Do sedaj je 45 dobrotnikov darovalo 5060€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje; samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Dolge