ZAHVALA OB ŠMARJETNI NEDELJI

Preteklo nedeljo smo praznovali praznik naše farne zavetnice sv. Marjete Antiohijske in srebrno mašo g. Roka Metličarja. Bog povrni vsem, ki ste s svojim trudom, delom ter molitvijo dali svoj nenadomestljivi delež.

Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu in prišli očistiti našo cerkev in urediti njeno okolico, hvala vsem, ki ste cerkev praznično okrasili in vsem, ki ste pletli vence. Hvala vsem, ki ste postavljali in pripravljali postaje, kjer se je procesija ustavila, hvala našim pevcem in zborovodju, hvala godbi iz Svetine, hvala za postavitev zunanjega ozvočenja, da so lahko procesijo spremljali vsi, hvala našim ministrantom za lepo sodelovanje, hvala nosilcem neba in svetilk, hvala našim ključarjem za njihovo skrb in pozornost. Hvala vsem, ki ste spekli dobrote, da smo lahko vse po slovesnosti pogostili. Hvala vsem sodelavkam in sodelavcem župnijske Karitas, ki so tudi tokrat priskočili na pomoč.

 

PRVI ČETRTEK IN PETEK

Na prvi četrtek v mesecu povabljeni pol ure pred večerno sv. mašo k molitvi pred Najsvetejše za nove duhovne poklice. Ta dan bom dopoldne obiskal bolnike na domu.

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU

V nedeljo, 11. avgusta, bomo obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Lovrencu ob 10.30 uri. Vabljeni.

DEKANIJSKI MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE PRI SV. ROKU

V nedeljo, 11. avgusta, bo v naši dekaniji molitveni shod za nove duhovne poklice. Vsak mesec je v eni izmed dekanij naše škofije molitveni shod. V mesecu avgustu je sedaj na vrsti naša dekanija. Ob 17. uri se bomo zbrali v župnijski cerkvi v Šmarju pri Jelšah in od tam molili križev pot za nove duhovne poklice med kapelica k sv. Roku. Ob 18. uri pa bo v cerkvi sv. Roka sv. maša za nove duhovne poklice. K molitvi se nam bodo pridružili bogoslovci, s. redovnice, redovniki, dekanijski duhovniki in seveda tudi vi. Res lepo vsi povabljeni. Kdor nebi zmogel poti med kapelicami, povabljen, da se nam pridruži v cerkvi pri sv. maši.

 

ROMARSKI SHODI NA SLADKI GORI

Mesec avgust je za našo župnijo prazničen, saj k naši Sladkogorski Materi Božji prihajajo romarji. V ponedeljek, 12. avgusta, ob 20.00 uri zvečer prvo romarsko srečanje, ki ga bo vodil g. Klemen Jager, kaplan v Laškem, po sv. maši pa bo tradicionalen vrtec.

V torek, 13. avgusta, ob 10.00 uri romarski shod, ki ga bo vodil mag. Srečko Hren, župnik župnije Celje – Sveti Duh. Po slovesni maši bo blagoslov zelenja. Že sedaj lepo povabljeni in povabite tudi sorodnike, prijatelje in znance, da skupaj poromamo k naši Sladkogorski Materi Božji, ki kot nekoč takratnim romarjem, tudi sedanjim deli milosti, sprejema prošnje, bodri in tolaži.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MARIJO BISTRICO NA HRVAŠKO

V soboto, 31. avgusta 2013, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje v hrvaško narodno Marijino svetišče v Marijo Bistrico na Hrvaško. Cena romanja s kosilom je 20€, ki jih poravnate ob prijavi. Lepo povabljeni na romanje.

 

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI IN KAPELI

V tednu, ki je za nami, smo pričeli z baravnjem fasade na župnijski cerkvi. Hkrati pa smo obnovitvena dela razširili še na kapelo na Sladki Gori. Tako bi želeli, da ob barvanju fasade na župnijski cerkvi uredimo tudi kapelo. Zato se na vas obračamo s prošnjo za pomoč, da po svojih močeh pomagate. Nekako bi potrebovali še 95 dobrotnikov, ki bi darovali po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Zato vas vabim in naprošam, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Do sedaj je 105 dobrotnikov darovalo 11.565€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje; samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu od 29. julija od 4. avgusta skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.

V tednu od 5. do 11. avgusta skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Nove vasi in Pijovc.