DEKANIJSKI MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE

Danes popoldne lepo vabljeni v Šmarje na molitveni shod za duhovne poklice. Ob 17. uri bo križev pot iz župnijske cerkve k sv. Roku, kjer bo ob 18. uri sv. maša. Lepo povabljeni.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI

Pred nami je praznični romarski teden. Jutri, v ponedeljek, 12. avgusta, ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil g. Klemen Jager, kaplan v Laškem. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V torek, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša,  ki jo bo daroval g. mag. Srečko Hren, župnik župnije Celje – Sveti Duh. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo.

Naprošeni za dobrote kruha in peciva, da bomo lahko po romarski sveti maši nadaljevali naše druženje pred cerkvijo ob domači kapljici in z vašimi dobrotami.

Povabite svoje sorodnike, znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro. Šopki iz zelišč se bodo izdelovali v ponedeljek ob 9. uri na Sladki Gori

ROMANJE K SV. ROKU

Lepo vabljeni k sv. Roku v Šmarje, v četrtek ob 17. uri, sveto mašo bo vodil mag. Božo Rustja, urednik revije Ognjišče in v petek 16. avgusta. Svete maše bodo ob 7., 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednjo romarsko mašo ob 10. uri bo vodil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Povabljeni! Ta dan tukaj ne bo sv. maše.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MARIJO BISTRICO NA HRVAŠKO

V soboto, 31. avgusta. 2013, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje v hrvaško narodno Marijino svetišče v Marijo Bistrico na Hrvaško. Cena romanja s kosilom je 20€, ki jih poravnate ob prijavi. Lepo povabljeni na romanje. Čim prej se prijavite.

 

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI IN KAPELI

Fasada na župnijski cerkvi se je zasvetila v svoji prenovi. Ni še čisto gotovo, glavnina pa je. Obnovitvena dela se sedaj nadaljujejo na kapeli na Sladki Gori. Še vedno vas prosim za finančno pomoč, da po svojih močeh pomagate. Nekako bi potrebovali še 85 dobrotnikov, ki bi darovali po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Zato vas vabim in naprošam, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Do sedaj je 115 dobrotnikov darovalo 12.065€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu od 12. od 18. avgusta skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Dolge Gore.

V tednu od 19. do 25. avgusta skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Sladke Gore in Pečice.