ŽUPNIJSKO ROMANJE V MARIJO BISTRICO

V soboto, 31. avgusta, bomo poromali v hrvaško Marijo narodno svetišče v Marijo Bistrico. Odhod avtobusov bo ob 7.30 uri iz Sladke Gore. Ob 10.30 uri bo sv. maša, ki bo pri zunanjem oltarju (tisti, ki morda težje prenašate sonce si vzemite dežnik za senco) po njej pa bo prosto za oseben obisk svetišča in molitev do kosila. Po kosilu bo križev pot po tamkajšnjem križevem potu (pešpot ni daleč in je lahka). Po križev potu se bomo počasi odpravili k avtobusom. Na poti domov bomo imeli tudi večernice. Zaradi meje ne pozabite vzeti s seboj osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potni list). V soboto zaradi romanja doma ni sv. maše.

 

ANGELSKA NEDELJA

V nedeljo, 1. septembra, je angelska nedelja. Zato bo pri sv. Mihaelu sv. maša ob 10.30 uri. V župnijski cerkvi bo ta dan sv. maša ob 8.30 uri, v Lembergu to nedeljo ne bo sv. maše.

MINISTRANTSKI TABOR

Vsi ministranti povabljeni na ministrantski tabor, ki bo potekal na Sladki Gori, od danes, nedelje 25. 8 od 19. uri do srede 28. avgusta. Zberemo se na Sladki Gori. Lepo vabljeni!

PRVI ČETRTEK IN PETEK V MESECU SEPTEMBRU

Na prvi četrtek, 5. septembra, vabljeni k molitvi za duhovne poklice in k sv. maši. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

Na prvi petek vabljeni k sv. maši.

 

STIČNA MLADIH

V soboto, 21. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 32. Stična mladih. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: “Pojdite in naredite vse narode za moje učence!” (prim. Mt 28, 19). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Sladke Gore (ob zadostnem številu prijav) odpeljal ob 7.15 uri. Mladi čim prej se prijavite.

OBNOVA FASADE NA ŽUPNIJSKI CERKVI IN KAPELI

Fasada na župnijski cerkvi se je zasvetila v svoji prenovi. Ni še čisto gotovo, glavnina pa je. Obnovitvena dela se sedaj nadaljujejo na kapeli na Sladki Gori. Še vedno vas prosim za finančno pomoč, da po svojih močeh pomagate. Nekako bi potrebovali še 82 dobrotnikov, ki bi darovali po 60€, potem bi stroške dosti lažje pokrili. Zato vas vabim in naprošam, da postanete dobrotnik cerkve Sladkogorske Matere Božje. Do sedaj je 118 dobrotnikov darovalo 12175€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu od 26. avgusta od 1. septembra skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.

V tednu od 2. do 8. septembra skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.