OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

V torek vstopamo v mesec oktober, mesec molitve, mesec rožnega venca. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o, kristjan …« nas bo vabila cerkvena pesem. V svojem apostolskem pismu »Rožni venec Device Marije« je blaženi papež Janez Pavel II. zapisal: »Moliti rožni venec ni nič drugega kakor premišljevati Kristusovo obličje skupaj z Marijo.« Tudi mi se v oktobru zbiramo, da bi – skupaj z Marijo, Jezusovo in našo materjo – premišljevali o Kristusovem obličju, da bi se srečali z Božjim Sinom, ki se je učlovečil, se ponižal in nam postal enak v vsem, razen v grehu. V molitvi bomo spremljali Gospoda, ki je posvetil naš svet s svojo Božjo navzočnostjo, in se tako učili hoditi po njegovi poti, ki nas vodi k našemu nebeškemu Očetu. Potrebujemo krščanstvo, ki se bo oblikovalo predvsem po umetnosti molitve. Vsi lepo vabljeni, da vsaj kdaj v tem mesecu pridete v župnijsko cerkev, kjer bomo vedno pol ure pred sveto mašo molili rožni venec, za naše družine, za naš kraj, župnijo, duhovne poklice … vabljen k molitvi tudi doma, kot družina, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

 

OBISK SVETE MAŠE

Evharistija – sveta maša je središče naše vere in krščanskega življenja. Zato vas res vabim in spodbujam k obisku svete maše ob nedeljah in praznikih.

 

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek vabljeni k molitvi in sveti maši za duhoven poklice. Ta dan bom obiskal bolnike na domu

 

PRVI PETEK – Na prvi petek vabljeni k sveti maši ob 8. uri.

 

MAŠA PRI SV.  BENEDIKTU

V soboto, bo ob 17. uri sv. maša pri sv. Benediktu. Vabljeni.

 

OBNOVA FASADE NA KAPELI

Nadaljujemo z obnovo kapeli na Sladki Gori. Zato se še vedno obračam na vas s prošnjo za finančno pomoč, da po svojih močeh pomagate. 121 dobrotnikov je darovalo 12465€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz

Polžanske vasi in Bobovega.