PRAZNIK ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE

Radio Ognjišče in frančiškani iz Brezij nas, jutri, v ponedeljek, 7. oktobra, vabijo k praznovanju praznika Rožnovenske Matere Božje. Ves dan bo radijski program namenjen spodbudi, da se molitev rožnega venca ponovno vzljubi in zasidra med nami. Zato še posebej vabljeni k spremljanju ponedeljkovega programa radia Ognjišče. Zvečer ob 19.00 pa bomo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah obhajali sveto mašo in po njej molili rožni venec pred milostno podobo Marije pomagaj z rožnim vencem, ki ga je podaril blaženi papež Janez Pavel II. Bogoslužje in molitev na Brezjah bo radio Ognjišče neposredno prenašal od 19.00 do 22. ure. K molitvi na Brezje povabljeni. Iz Šmarja bo odpeljal avtobus ob 16. 30 uri. Kdor bi želel it, naj prosim sporoči še danes, ozirom do zapolnitve sedežev na avtobusu.

 

LETO VERE

Smo v letu vere, ki nas vabi, da odkrijemo lepoto vere in bližino Boga v našem življenju. V veri srečujemo vidna in nevidna znamenja naše vere. Zelo razširjena vidna znamnejna naše vere so križi in kapele, ki so jih naši predniki postavili na svojih domačijah, ob peš poteh in cestah, na vrhu hribov in gora. Tudi v naši okolici so navzoča. Marsikaterega od teh znamenj morda ni več, bodisi, da se je zaradi dodtrajanosti podrl ali je doživel svoj konec na kakšen neobičajen »čuden« način, ali pa je v zelo slabem stanju. Zato vas povabim, da je morda leto vere lepa priložnost, da postavimo znamenje naše vere ponovno nazaj ali pa obstoječega, ki je v slabem stanju obnovimo.

 

VEROUK

Ta teden je reden verouk.

 

VEČERNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 13. oktobra ob 15. uri, lepo vabljeni na večernice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

DAR ZA BOGOSLOVJE

Preteklo nedeljo ste za bogoslovje darovali 202,70€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

OBNOVA FASADE NA KAPELI

Nadaljuje se obnova na kapeli na Sladki Gori. S tem namenom se še vedno obračam na vas s prošnjo za finančno pomoč, da po svojih močeh pomagate. 122 dobrotnikov je darovalo 12.565€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.