NEDELJA KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA

Prihodnja nedelja je nedelja, Kristusa Kralja vesoljstva, zadnja nedelja v cerkvenem letu.

 

POMOČ FILIPINOM

Ob nedavnem uničujočem tajfunu na Filipinih, potrebuje pomoč 9,5 milijona ljudi. Vsaka pomoč je dobrodošla. V pomoč se je vključila tudi Slovenska Karitas, ki vabi vse kristjane in ljudi dobre volje k solidarnosti. Svoj dar lahko darujete osebno na Karitas:

Slovenska Karitas,

Kristanova ulica 1

1000 Ljubljana

TRR: SI56 02140-0015556761

namen FILIPINI; sklic: 00 621; koda namena: CHAR ; BIC banka: LJBASI2X

Lahko pa svoj dar prinesete tudi v župnišče in bomo preko župnije posredovali vaš dar. Hvala za vsakršno podporo Filipincem v teh težkih trenutkih.

 

GOD SV. CECILIJE, ZAVETNICE CERKVENE GLASBE

V petek 22. novembra, goduje sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, cerkvenega petja, cerkvenih pevcev, organistov in zborovodij. Ob tej priložnosti čestitamo našim pevcem in zborovodjema ob njihovem prazniku. Izrekamo pa tudi iskreno hvaležnost za njihov trud, ki ga darujejo in vlagajo v pevske vaje in tako lepšajo naša bogoslužja s petjem.

 

VEROUK:V tem tednu je reden verouk.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal v soboto 7. decembra ob 10. uri v župnijski cerkvi.  Znamke lahko dobite v župnišču ali pri gospe Zlatki. Okvirna cena je 7 EUR. Če kdo ne zmore naj vseeno prijavi otroka, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Lahko pa tudi kdo prispeva več, za tiste, ki ne zmorejo. Vsekakor pa ne pozabite na prijavo.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar za prihodnje leto (2€), listni koledar (0,65€) in Pratika (5,20€).

 

NABIRKA ZA NAŠO ŠKOFIJO

Prihodnjo nedeljo bo vaš dar pri sv. maši namenjen za potrebe naše Celjske škofije. Bog povrni za vaš dar.

 

VABILO NA SKLEP LETA VERE

Prihodnjo nedeljo, 24. novembra, bo ob 15. uri v celjski stolnici slovesna sveta maša ob zaključku leta vere. Od 14.ure dalje bo priložnost za sveto spoved, ob 14.30 molitvena ura in po njej sv. maša. Lepo vabljeni vsi, še posebej člani ŽPS, pevci in ostali sodelavci.

 

OBNOVA FASADE IN STREHE NA KAPELI

Za letos so obnovitvena dela na fasadi župnijske cerkve in kapeli končana. Na župnijski cerkvi bo prihodnje leto dokončan kamniti portal pod zvonikom in okoli portala tudi fasada, v tem letu bo speljana dranaža, ki bo odvajala vodo stran od zidu župnijske cerkve med zakristijo in stranskim vhodom. Na kapeli pa prihodnje leto sledi še barvanje fasade in menjava oken. Kot lahko sami opazite, so obnovitvena dela tik pred zaključkom. Želel bi, da bi tudi finančno bila stvar tik pred zaključkom. Zato se še vedno obračam na vas s prošnjo za finančno pomoč, da po svojih močeh pomagate. 126 dobrotnikov je darovalo 12.995€. Bog  povrni za vsak dar. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa tudi nakažete na tekoči račun župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvala vam za vašo pomoč in razumevanje, samo, če bomo držali skupaj, nam bo uspelo. Sladkogorska Mati Božja pa naj nas vodi skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.