Z MARIJO SKOZI JUBILEJNO LETO » 260 LET  ŽUPNIJSKE  CERKVE«

V Kroniki bermo: » 8. septembra 1985, sta bila blagoslovljena nova zvonova v župnijski cerkvi. Zvonova smo naročili v Žalcu. Na velikem je napis SLADKOGORSKA MATI BOŽJA VARUJ NAŠO ŽUPNIJO. Na malem pa beremo ŽIVIM V OPOMIN, MRTVIM V SPOMIN. Prejšnji zvon pa je bil nabavljen leta 1965. Slovesnost je vodil mariborski škof dr. Franc Kramberger. Ljudje so prišli od blizu in daleč, slovesnost je bila zelo lepa. Zvonovi so med mašo že zazvonili in tako polepšali praznično vzdušje.« To so bile zadnje besede, ki jih je v župnijsko kroniko zapisal gospod župnik Franc Bizjak, ki je v naslednjem letu, 17. decembra umrl.

 

GOD LURŠKE MATERE BOŽJE- SVETOVNI DAN BOLNIKOV

Papež Frančišek je za 11. februar, ko obeležujemo svetovni dan bolnikov, svoje sporočilo v poslanici, ki letos nosi naslov Vera in dejavna ljubezen: »Tudi mi smo dolžni dati življenje za brate« (1Jn 3,16), se še posebej obrača na bolne in vse tiste, ki skrbijo za njihovo pomoč in oskrbo. Cerkev vidi v vas, dragi bolniki, posebno navzočnost trpečega Kristusa. In tako je ob nas ali bolje v našem trpljenju, trpljenje Jezusa, ki nosi z nami to težo in v tem odkriva smisel. Ko se je Božji Sin povzpel na križ, je s tem uničil osamljenost trpljenja ter osvetljil temo. Postavljeni smo tako pred skrivnost Božje ljubezni do nas, ki nam vliva upanje in pogum. Upanje, ker je v načrtu Božje ljubezni tudi noč trpljenja, ki pa se odpre v velikonočno svetlobo; in pogum, da se v njegovi družbi in skupaj z Njim soočimo z vsakim nasprotovanjem.

V moči krsta ter birme smo poklicani postati podobni Kristusu, Dobremu Samarijanu vseh trpečih. »V tem smo spoznali ljubezen, da je On dal svoje življenje za nas. Tudi mi smo dolžni dati življenje za brate« (1Jn 3,16). Ko se z nežnostjo približamo tistim, ki potrebujejo oskrbo, prinašamo v protislovja sveta upanje in Božji nasmeh. Ko velikodušna posvetitev drugim postane način našega delovanja, pripravljamo prostor Kristusovemu srcu, ki nas ogreje. Tako prispevamo svoj delež za prihod Božjega kraljestva.

Sveti Janez, učenec, ki je z Marijo stal pod križem, nas popelje k izvirom vere in dejavne ljubezni, k srcu Boga, ki je ‘ljubezen’ (1Jn 4,8.16) in nas ob tem spominja, da ne moremo ljubiti Boga, če ne ljubimo bratov. Tisti, ki je z Marijo pod križem, se nauči ljubiti kot Jezus. Križ je »gotovost zveste Božje ljubezni do nas. Tako velike ljubezni, ki vstopi v naš greh in ga odpusti, vstopi v naše trpljenje in nam podari moč, da ga lahko prenašamo, vstopi tudi v smrt in jo premaga ter nas reši… Kristusov križ nas vabi, da se pustimo ‘okužiti’ od te ljubezni, nas vedno uči gledati druge z usmiljenjem in ljubeznijo, predvsem tistega, ki trpi, ki potrebuje pomoč«
Svetovni dan bolnikov zaupam v priprošnjo Mariji, da bi pomagala bolnikom živeti njihovo trpljenje v povezanosti z Jezusom Kristusom ter podpira tiste, ki za njih skrbijo. Vsem, bolnikom, zdravstvenim delavcem ter prostovoljcem iz srca podeljujem apostolski blagoslov.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA – VESELOIGRA »STARI GREHI«

Mladi iz župnije Celje – sv. Jožef, bodo, danes, v nedeljo, ob 16. uri v Kulturnem domu v Šmarju uprizorili veseloigro Stri grehi. Vstopnina je 5€. Lepo vabljeni!

 

ROMANJE  PO FURLANIJI, VERONI, MANTOVI IN ŠTANDREŽU

V času od petka 25. aprila do nedelje 27. aprila 2014, bomo romali po Furlaniji, Veroni, Montovi in Štandrežu. Prijave že zbiramo, ob prijavi posredujte svoje osebne podatke in številko osebnega dokumenta.  Cena romanja je 185€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.