Z MARIJO SKOZI JUBILEJNO LETO » 260 LET ŽUPNIJSKE CERKVE«

V župnijski kroniki beremo: »Dne 16. maja 1972 je obiskal našo cerkev moški pevski zbor iz Bonna v Zahodni Nemčiji. 60 pevcev je zapelo nekaj Marijinih in evharističnih pesmi. Izrazili so navdušenja nad prelepo cerkvijo, prijaznim sprejemom in prosili za blagoslov.«

POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi k molitvi, osebni, družinski in skupni, k bol rednemu obisku nedeljska bogoslužja in molitvi križevega pota, ter sveti spovedi.

 

SVETE MAŠE OB ČETRTKIH

Od tega tedna naprej bodo sv. maše ob četrtkih ob 18. uri.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu, zato povabljeni pol ure pred večerno sveto mašo k molitvi za duhovne poklice. Ta dan bom dopoldne obiskal bolnike na domu.

VEROUKtudi v tem tednu je verouk.

LITERARNI VEČER »PESMI ZA VESELJE« V DOLGI GORI

V soboto, 5. aprila, ob 19. uri, lepo vabljeni v Dolgo Goro, v gasliski dom, na ponovitev literernega večera z naslovom »Pesmi za veselje«. Literarni večer bo pripravil Jože Kadenšek, ljudski pesnik in ljubitelj glasbe in plesa. Prudružili se mu bodo tudi Darko, Klemen in Klavdija Kadenšek. Lepo vabljeni!

 

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

Prihodnjo nedeljo lepo povabljeni na Križev pot k sv. Benediktu, ob 14.30 uri. Začel se bo pri Zupančevi kapeli v Mestinju.

 

SPOVEDOVANJE

Priložnost, da opravite sveto spoved, bo v nedeljo 6. aprila. V Lembergu ob 8. uri, pred sveto mašo, na Sladki Gori ob 9.45 uri do svete maše in popoldan ob 15. uri. Lepo vabljeni k sv. spovedi.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar pri sv. maši bo namenjen za obnovo cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Bog povrni za vsak vaš dar.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

V tem tednu so se pričela dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu. Prenova bo zajemala popravilo podstrešnih vencev na zidovih, popravilo strešne konstrukcije, nova kritina, izvedba odvodnjavanja. Vrednost predvidenih del je ocenjena na 48.000€. Po pomoč smo se obrnili na občino Šmarje, ki se je prošnji odzvala in obljubila 20.000€. Preostali del pa bomo morali s skupnimi močmi zbrati sami.

Po drugem srečanju ključarjev in člani gospodarskega sveta, se na vas obračamo s prošnjo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate. Zavedamo se, da smo v času krize, ko so finančna sredstva v pomanjkanju, vendar sprejmite to prošnjo z razumevanjem. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlatsi darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porkah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovitvena dela. Toda ti ne bodo dovolj. Na srečanju ključarjev in članov gospodarskega sveta smo se odločili, da bomo vsem gospodinstvom v župniji poslali pisno prošnjo za pomoč. Vsak pa se bo po svoji presoji odločil za pomoč. Seveda pa boste lahko svoj dar oddali tudi po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.