Z MARIJO SKOZI JUBILEJNO LETO » 260 LET ŽUPNIJSKE CERKVE«

V župnijski kroniki beremo: »Gasilska tombola. Dne 21. oktobra 1961, na nedeljo popoldan je bila pri pokopališču ob novem gasilskem domu tombola, na katero se je zgnetlo več tisoč ljudi. Poln je bil gasilski dom ljudi, polna je bila cesta pred njim in še na bližnjih travnikih in njivah vse nabito. Motorna vozila so komaj našla prostor za parkiranje. Sreča, da je ob takem trušču, dom še vzdržal.«

 

PEPELNICA

V sredo je pepelnica, začetek postnega časa. Sveta maša s pepeljenjem bo ob 8. uri. Na pepelnico se kristjani, če se le da, udeležimo svete maše in tako pričnemo resno pripravo na veliko noč. Pepeljenje nas želi spomniti na minljivost našega življenja in vsega zemeljskega.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, zato povabljeni k molitvi za duhovne poklice in k sveti maši. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek v mesecu povabljeni k sveti maši ob 8. uri.

 

VEROUK

Ta teden je reden verouk.

 

KRIŽEV POT

Vsak postni petek bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota.

Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, povabljeni k molitvi Križevega pota k sv. Roku v Šmarje. Povabite še druge.

 

ZLATA POROKA

Prihodnjo nedeljo bosta pri sveti maši ob 10.30 uri, obhajala zlato poroko Tonček in Olga Fajs iz Pijovc. Zlatoporočencema čestitamo in želimo obilo božjega blagoslova in Marijinega varstva.

 

PUSTNO RAJANJE

Turistično društvo Skriti biser, vabi na pustno rajanje v nedeljo, 2. marca popoldne ob 14. uri pred Domom krajanom in gasilcev na Sladki Gori.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.