ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance in birmance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero, saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni. V petek in soboto bodo šmarnice v župnijski cerkvi izjemoma ob 9. uri.

1. MAJ, SV. JOŽEF DELAVEC

1. maja, je praznik sv. Jožefa Delavca. Sveta maša bo ob 8. uri. Ta dan ne bo obiska bolnikov na domu, ampak prihodnji četrtek, 8. maja.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAEPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 4. maja, ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 3. maja 2014 ob 11. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

FLORJANOVA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo goduje sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Zato bodo pri sv. maši ob 10.30 uri prisotni naši gasilci, ki jim ob njihovem prazniku čestitamo in želimo, da bi svoje plemenito poslanstvo, pomagati ljudem, vršili varno in uspešno.

 

Kanonizacija papeža Janeza XXIII. in papeža Janeza Pavla II.

Papež Frančišek je v ponedeljek, 30. septembra 2013, med rednim konzistorijem v vatikanski apostolski palači razglasil odlok o kanonizaciji papežev Janeza XXIII. (1958–1963) in Janeza Pavla II. (1978–2005). Blažena papeža bosta za svetnika razglašena na nedeljo Božjega usmiljenja 27. aprila 2014.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu tečejo. Vrednost predvidenih del je ocenjena na 48.000€. Po pomoč smo se obrnili na občino Šmarje, ki se je prošnji odzvala in obljubila 20.000€. Preostali del pa bomo morali s skupnimi močmi zbrati sami.

Na vas se obračamo s prošnjo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate. Zavedamo se, da smo v času krize, ko so finančna sredstva v pomanjkanju, vendar sprejmite to prošnjo z razumevanjem. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovitvena dela. Toda ti ne bodo dovolj. Na srečanju ključarjev in članov gospodarskega sveta smo se odločili, da bomo vsem gospodinjstvom v župniji poslali pisno prošnjo za pomoč. Vsak pa se bo po svoji presoji odločil za pomoč. Pisma bodo prišla v naslednjem tednu. Seveda pa boste lahko svoj dar oddali tudi po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj se je v ta namen zbralo 820€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.