POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi k molitvi, osebni, družinski in skupni, k bolj rednemu obisku nedeljskega bogoslužja in molitvi križevega pota, ter sveti spovedi.

 

SVETA SPOVED

Danes popoldne ob 15. uri bo priložnost za sv. spoved v župnijski cerkvi.

 

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

Danes popoldne ob 14.30 uri, lepo vabljeni na Križev pot iz Mestinja k sv. Benediktu.

 

KRIŽEV POT K SV. MIHAELU

Prihodnjo nedeljo lepo vabljeni na križev pot iz župnijske cerkve k sv. Mihaelu ob 14.30 uri. Križev pot bodo vodili naši birmanci. Lepo vabljene družine birmancev, njihovi botri in vsi ostali.

 

DRUŽINA ZA VEDNO, GOST LOJZE PETERLE

Veliko danes razmišljamo o tem, če sta vera in družina vrednoti za vedno. Za obe pravijo, da sta v krizi. Mogoče je to razlog, da je OZN leto 2014 razglasil za leto družine. Prepričani smo, da vera podpira družino in da se v družini postavijo temelji vere. O tej temi se bomo pogovarjali z Lojzetom Peterletom, prvim predsednikom slovenske vlade, evropskim poslancem in še marsikaj.  O veri in družini bo spregovoril v četrtek, 10. aprila, ob 19.30 uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju pri Jelšah. Lepo vabljeni!

 

VEROUK: V tem tednu je izredni verouk.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Ta dan se spominjamo Jezusovega slavnega vhoda v mesto Jeruzalem, kjer so ga množice pozdravljale. Po tleh so pogrinjali kose blaga in ga z zelenjem in cvetjem pozdravljali, ter vzklikali: »Hozana, hozana, hozana, ki prihajaš v Gospodovem imenu.« V spomin na ta dogodek bomo blagoslovili zelenje. Zelenje bomo blagoslovili ob 8.30 uri pred cerkvijo v Lembergu in ob 10.30 v atriju gospodarskega poslopja in nato v procesiji vstopili v župnijsko cerkev, ter nadaljevali s sveto mašo med katero bomo prisluhnili branju pasiona to je poročilo o trpljenju Jezusa Kristusa. Zato v nedeljo vsi lepo vabljeni k blagoslovu zelenja in k sveti maši.

 

OLJČNE VEJICE

Za blagoslov zelenja so na voljo oljčne vejice, ki jih boste lahko dobili pred cerkvijo. Prostovoljni dar zanje pa bo namenjen za mlado župnijo Blaženega Antona Martina Slomška v Celju. Hvala za vaš dar.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Pričeli smo z obnovitvenimi deli na sv. Pankracija v Lembergu. Prenova bo zajemala popravilo podstrešnih vencev na zidovih, popravilo strešne konstrukcije, nova kritina, izvedba odvodnjavanja. Vrednost predvidenih del je ocenjena na 48.000€. Po pomoč smo se obrnili na občino Šmarje, ki se je prošnji odzvala in obljubila 20.000€. Preostali del pa bomo morali s skupnimi močmi zbrati sami.

Po drugem srečanju ključarjev in člani gospodarskega sveta, se na vas obračamo s prošnjo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate. Zavedamo se, da smo v času krize, ko so finančna sredstva v pomanjkanju, vendar sprejmite to prošnjo z razumevanjem. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovitvena dela. Toda ti ne bodo dovolj. Na srečanju ključarjev in članov gospodarskega sveta smo se odločili, da bomo vsem gospodinjstvom v župniji poslali pisno prošnjo za pomoč. Vsak pa se bo po svoji presoji odločil za pomoč. Seveda pa boste lahko svoj dar oddali tudi po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. V tem tednu se je v ta namen že zbralo 500€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.