ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance in birmance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki Gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAEPELI NA PIJOVCIH

Danes popoldne, ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

GREGOR ČUŠIN: KRŠČANSKO VZGOJO BI BILO TREBA PREPOVEDATI

Odbor za družino župnije Šmarje je v goste povabil dramskega igrlca Gregorja Čušina. Pred nas bo stopil z zelo provokativno mislijo: »Krščansko vzgojo bi bilo potrebno prepovedati«. Kaj s to izjavmo misli, nam bo obrazložil v četetek, 8. maja, ob 20. uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju. Vsi lepo vabljeni.

VEROUK

V tem tednu je verouk. V petek bo verouk za birmance ob 17.30 uri.

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

Prihodnjo nedeljo, 11. maja, popoldan ob 15. uri, lepo vabljeni v gasilski dom v Šentvid na srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naše bogoslužja.

OBLETNICA USTNOVITVE CELJSKE ŠKOFIJE IN MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE

V nedeljo popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni k molitvi in sveti maši ob obletnici ustanovitve Celjske škofije in molitvi za nove duhovne poklice, ki bo v celjski stolnici. Ob 15. uri bo molitven ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Stanislav Lipovšek. Hkrati pa je to nedeljo tudi začetek tedna molitve za duhovne poklice. Zato lepo vabljeni.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu tečejo. Zvonik že ima novo leseno ogrodje in je že pokrit z novo kritino. Dela se nadaljujejo. Vrednost predvidenih del je ocenjena na 48.000€. Po pomoč smo se obrnili na občino Šmarje, ki se je prošnji odzvala in obljubila 20.000€. Preostali del pa bomo morali s skupnimi močmi zbrati sami.

Na vas se obračamo s prošnjo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate. Zavedamo se, da smo v času krize, ko so finančna sredstva v pomanjkanju, vendar sprejmite to prošnjo z razumevanjem. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovitvena dela. Toda ti ne bodo dovolj. Na srečanju ključarjev in članov gospodarskega sveta smo se odločili, da bomo vsem gospodinjstvom v župniji poslali pisno prošnjo za pomoč. Vsak pa se bo po svoji presoji odločil za pomoč. Pisma smo v preteklem tednu že poslali. Seveda pa boste lahko svoj dar oddali tudi po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj se je v ta namen zbralo 1230€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Res vas lepo prosimo za pomoč.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice.