ŽUPNIJA SE PRIPRAVLJA NA 260 LET ŽUPNIJSKE CERKVE NA SLADKI GORI

Leto 2014 je za našo župnijo praznično leto, saj župnijska cerkev praznuje 260 let od kar je bila posvečena. Osrednje praznovanje tega jubileja bo na Šmarjetno nedeljo 20. julija, ko bomo blagoslovili tudi vsa obnovitvena dela na župnijski cerkvi in kapeli. Bodimo ponosni na to cerkev, saj je s svojo lepoto ime kraja Sladka Gora ponesla v svet. Z nami bo naš g. škof Stanislav Lipovšek. Lepo povabim vse župljane k tej slovesnosti in hkrati tudi k sodelovanju pri pripravi. Naj bo to slavje praznik naše župnije in vseh župljanov.

 

MAŠA V PONEDELJEK: V ponedeljek ni svete maše.

 

LEPA NEDELJA V LEMBERGU – LEMBERŠCA

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo v Lembergu – Lemberšco ob 10.30 uri. Zato bo v župnijski cerkvi sveta maša ob 8.30 uri. Lepo vabljeni.

 

PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

Prihodnjo nedeljo je praznik apostolov Petra in Pavla. Ta dan bo popoldne mašniško posvečenje v katedrali v Gornjem Gradu ob 15. uri. V duhovnika bosta posvečena Ivan Hrastnik iz župnije Laško in Marko Rakun iz župnije Rečica ob Savinji.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci, lepo vabljeni na počitniški oratorij, ki bo od torka 1. do petka 4. julija 2014. Čim prej oddajte prijavnice. Za biramnce spada udeležba na oratoriju med pripravo na sv. birmo.

 

ROMANJE STAREJŠIH NA BREZJE

V soboto 5. julija bomo s starejšimi poromali na Brezje. Odhod avtobusa iz Sladke Gore bo ob 7. uri. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od petka 12. do nedelje 14. septembra 2014, bomo poromali v Medžugorje. Cena romanja je 115€. Ob prijavi prosimo, da posredujete svoje osebne podatke.

POHOD OD GORCE DO GORCE

V soboto bo v sklopu prireditve »Od gorce do gorce« ob 13. uri sv. maša pri sv. Mihaelu. Vabljeni!

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu potekajo. Cerkev se je že pričela pokrivati. Na vse vas se obračam z veliko prošnjo, da pomagate po svojih močeh pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji ali pa preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj se je v ta namen zbralo 9091,20€. Posameznih darovalcev preko TRR župnije ali direktnih je bilo do sedaj 109. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

DELOVNA ČISTILNA AKCIJA PRI SV. PANKRACIJU

V sredo, ob 8. uri zjutraj, lepo naprošeni za pomoč pri večji delovni in čistilni akciji pri sv. Pankraciju. Radi bi očistili hrib s košnjo, posekom grmovja in okolico cerkve. Lepo prosim za pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.