BINKOŠTNI PONEDELJEK

Jutri je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Sveta maša bo ob 8. uri. Lepo vabljeni.

BLAGOSLOV POSLOVILNE VEŽICE

V torek ob 18. uri bo blagoslov poslovilne vežice pri pokopališču na Sladki Gori.

ŽUPNIJA SE PRIPRAVLJA NA 260 LET ŽUPNIJSKE CERKVE NA SLADKI GORI

Leto 2014 je za našo župnijo praznično leto, saj župnijska cerkev praznuje 260 let od kar je bila posvečena. Osrednje praznovanje tega jubileja bo na Šmarjetno nedeljo, 20. julija, ko bomo blagoslovili tudi vsa obnovitvena dela na župnijski cerkvi in kapeli. Bodimo ponosni na to cerkev, saj je s svojo lepoto, ime kraja Sladka Gora ponesla v svet. Z nami bo naš g. škof Stanislav Lipovšek. Lepo povabim vse župljane k tej slovesnosti in hkrati tudi k sodelovanju pri pripravi. Naj bo to slavje praznik naše župnije in vseh župljanov.

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci, lepo vabljeni na počitniški oratorij, ki bo od torka 1. do petka 4. julija 2014. Junak letošnje oratorijske zgodbe je sv. Peter, o katerem lahko veliko prebermo v evangelijih, apostolskih delih. Skozi celoten oratorij bomo spoznali Petrovo življenjsko zgodbo, od njegovega poklica do smrti. Bil je preprost ribič, ki je na Jezusovo povabilo zapustil mreže in vstopil v novo “službo”. Ob Jezusu apostol Peter spoznava Božjo moč, človeško slabost, človeško vero, Božje usmiljenje. Otroci so prijavnice dobili pri verouku, lahko pa jih najdete tudi v cerkvi. Za biramnce spada udeležba na oratoriju med priprave na sv. birmo.

ROMANJE STAREJŠIH NA BREZJE

V soboto 5. julija bomo s starejšimi poromali na Brezje. Prosimo, da se čim prej prijavite. Odhod iz Sladke Gore je ob 7. uri zjutraj.

DAR ZA LJUDI, KI SO JIH PRIZADELE POPLAVE

Prihodnjo nedeljo bo vaš dar pri sv. maši namenjen za ljudi, ki so jih prizadele polave. Pomagajmo po svojih močeh.

DRUGA DELOVNA AKCIJA PRI SV. PANKRACIJU

V sredo, ob 9. uri, lepo naprošam za pomoč pri drugi delovni akciji pri sv. Pankraciju. Res lepo prosim za pomoč.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu so v polnem teku. Cerkev počasi dobiva novo streho. Računi prihajajo in jih moramo plačevati. Ne morem in ne vem drugače kot, da vas res lepo prosim, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji ali pa preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj se je v ta namen zbralo 7703,20€. Posameznih darovalcev preko TRR župnije ali direktnih je bilo do sedaj 91. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Na prvo nedeljo se je zbralo v ta namen 502,20€. Bog povrni!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.