DEKANIJSKI MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE

Danes popoldne, lepo vabljeni na molitveni shod za duhovne poklice naše dekanije na Ponikvo. Ob 16. uri bo molitvena ura za duhovne poklice, ob 17. uri sveta maša. Lepo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. in 13. avgust

Pred nami je praznični romarski teden. V torek, 12. avgusta, ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil pater Ernest Benko iz Olimja. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V sredo, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša,  ki jo bo daroval g. dr. Ivan Rojnik, župnik v Vuhredu, z njim pa prihaja tudi avtobus romarjev. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo. Naprošeni za dobrote kruha in peciva, da bomo lahko po romarski sveti maši nadaljevali naše druženje pred cerkvijo ob domači kapljici in vašimi dobrotami. Povabite svoje sorodnike znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

PRIPRAVA CERKVE IN ZELIŠČ ZA ROMARJE

V ponedeljek, ob 14. uri naprošeni za pripravo zelišč za romarje in ureditev cerkve. Če imate doma kakšna posušena zelišča, vas prosimo, da jih prineste s seboj.

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V četrtek, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE, 15. avgust

V petek, 15. avgusta, je zapovedan praznik vnebovzetja Device Marije. V župnijski cerkvi bosta sveti maši ob 8.30 in ob 10.30 uri. Lepo povabljeni.

 

ROMANJE K SV. ROKU V ŠMARJE

Lepo vabljeni k sv. Roku v Šmarje, v petek, 15. avgusta, ob 17. uri; sveto mašo bo vodil celjski opat Marjan Jezernik in v soboto 16. avgusta. Svete maše bodo ob 7., 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednjo romarsko mašo ob 10. uri bo vodil škof dr. Jožef Smej. Povabljeni! Zato v soboto ni sv. maše.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu, ki so bila načrtovana so končana. Žal pa ne morem enako zapisati tudi za finančni del. Zato se na vse vas obračam z veliko prošnjo, da pomagate po svojih močeh pri zbiranju sredstev za poplačilo vseh dosedanjih del. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji ali pa preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj je bilo 129 darovalcev, ki so darovali 10665€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V VUZENICO, VUHRED IN RUŠE

V soboto, 6. septembra 2014, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje. Romarska pot nas bo vodila najprej v Vuzenico, kjer je bil bl. A. M. Slomšek župnik med leti 1838 – 1844. Nato se bomo odpravili v Vuhred, kjer je župnik nekdanji sladkogorski župnik dr. Ivan Rojnik; tu bomo imeli romarsko sv. mašo. Večernice pa bomo imeli v romarski cerkvi Marijinega rojstva v Rušah. Cena romanja s kosilom je 20€, ki jih poravnate ob prijavi. Lepo povabljeni na romanje.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.