KAPLAN ZA ŽUPNIJI ŠMARJE PRI JELŠAH IN SLADKO GORO

S septembrom prihaja  začasno v župnijo za kaplana dr. Janez Kozinc, ki je bil do sedaj kaplan v župnijah Šoštanj – Bele Vode – Zavodnje. Prihod novega duhovnika bo za obe župniji dobrodošla pomoč pri pastoralnem delu. Bog naj njegov prihod med nas blagoslovi.

 

ANGELSKA NEDELJA PRI SV. MIHAELU

Prihodnja nedelja je angelska, zato bo sv. maša pri sv. Mihaelu ob 10.30 uri, v župnijski cerkvi bo zaradi tega sv. maša ob 8.30 uri. V Lembergu prihodnjo nedeljo ne bo sv. maše.

 

SREČANJE STARŠEV IN BOTROV V PRIPRAVI NA SV. BIRMO

Slovesnost sv. birme bomo v naši župniji obhajali v nedeljo 21. septembra, ob 10. uri. Birmovalec bo celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Birmance lepo povabim v četrtek, 4. septembra ob 18. uri k sv. maši in veroučnemu srečanju po njej. V pripravi na zakrament pa bo srečanje s starši in botri v četrtek 11. septembra v župnijski dvorani po večerni sv. maši ob 18.30 uri. Starši in botri lepo vabljeni!

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek v mesecu vabljeni k molitvi za duhovne poklice in sv. maši. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

NAŠI RAJNI

Umrla je Slava Kitak iz Krtinc. Pogrebna sv. maša s pogrebom bo v torek ob 16. uri. Spomnimo se je v molitvi.

ŽUPNIJSKO ROMANJE V VUZENICO, VUHRED IN RUŠE

V soboto je župnijsko romanje po Dravski dolini. Cena romanja s kosilom je 20€. Avtobusa sta polna, zato prijav žal ne moremo več sprejeti. Odhod dveh avtobusov iz Sladke Gore je ob 7.15 uri. Ta dan doma ne bo sv. maše.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od petka 12. do nedelje 14. septembra 2014, bomo poromali v Medžugorje. Nekaj mest je še prostih, če kdo želi naj se prosim čim prej prijavite. Cena je 115€.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu, ki so bila načrtovana so končana. Žal pa ne morem enako zapisati tudi za finančni del. Zato se na vse vas obračam z veliko prošnjo, da pomagate po svojih močeh pri zbiranju sredstev za poplačilo vseh dosedanjih del. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji ali pa preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj je bilo 130 darovalcev, ki so darovali 10765€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu, ki je pred nami skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.