DVETDNEVNICA NA ČAST SV. DUHU

V tem tednu začenjamo devetdnevnico na čast Svetemu Duhu v pripravi na sveto birmo, ki bo v nedeljo, ob 10. uri. Birmanci in vsi ostali povabljeni vsak večer ob 18. uri k sv. maši. V soboto, ko bo zadnji dan devetdnevnice pa ob 9. uri. Zakrament sv. birme je pomemben dogodek v verskem življenju birmanca zato vzemimo pripravo resno. Vse pa vabim k molitvi za naše birmance.

SLOVESNOST SVETE BIRME

V nedeljo, 21. septembra, bo za našo župnijo praznik, saj bomo obhajali slovesnost svete birme ob 10. uri. K nam prihaja naš škof dr. Stanislav Lipovšek, ki bo 13 mladim podelil zakrament sv. birme. Vsi lepo povabljeni k sv. maši. Velikokrat je ob takih priložnostih opaziti, da je povabljenih veliko sorodnikov in prijateljev, a žal prevečkrat pridejo samo na drugi del, to je pojedina, k sv. maši pa bore malo. Res povabim vse, da skupaj začnemo s sveto mašo.

 

ŠKOFOV OBISK ŽUPNIJE IN SREČANJE Z NJIM

V pripravi na sv. birmo, nas bo v torek, 16. septembra, obiskal gospod škof, srečal se bo z našimi birmanci ob 17.30 uri, ob 18. uri bo vodil sv. mašo, po sveti maši pa se bo srečal s člani Župnijskega pastoralnega sveta, Gospodarskega sveta in ključarji. Zato vabljeni že k sv. maši in nato na srečanje s škofom.

 

VPIS OTROK V PRVI RAZRED VEROUKA

Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in gre v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v četrtek od 17. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. Z veroukom bomo začeli drugi teden.

 

STIČNA MLADIH

V soboto, 20. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 33. Stična mladih. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: »Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo« (Mt 5,3). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.00 uri. Mladi čim prej se prijavite. Če bo dovolj prijav bo avtobus šel tudi iz Sladke Gore.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Obnovitvena dela na cerkvi sv. Pankracija v Lembergu, ki so bila načrtovana so končana. Žal pa ne morem enako zapisati tudi za finančni del. Zato se na vse vas obračam z veliko prošnjo, da pomagate po svojih močeh pri zbiranju sredstev za poplačilo vseh dosedanjih del. Svoj dar lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji ali pa preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Hvaležni vam bomo za vsak vaš dar. Do sedaj je bilo 132 darovalcev, ki so darovali 10815€. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Za slovesnost sv. birme bodo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve poskrbeli starši birmancev.