ADVENT

Adventni čas se počasi izteka. Vabljeni, da ga oplemenitimo z več časa za družino, dom, molitev in sveto spoved.

 

POSTAVITEV ŽUPNIJSKIH JASLIC

V torek ob 13.30 uri naprošeni za pomoč pri postavitvi jaslic v župnijski cerkvi.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Marija roma po družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov.

Razpored Marijine poti je sledeč:

 

21.12.2014, nedelja Družina Verbovšek Nova vas
22.12.2014 Sladka Gora Župnišče
23.12.2014 Sladka Gora Župnišče

 

BOŽIČNI ČAS

V sredo s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih in božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Prazniki lahko prinesejo s seboj veliko skrbi in obveznosti. Povabim vas, da se skušate čim manj pustiti raznim skrbem, ki bi motile vaše osebno in družinsko praznovanje božiča. Še prav posebej vas spodbujam in vabim k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Kaj hitro se lahko zgodi, da zaradi skrbi in številnih obveznosti, začnemo opuščati praznične in nedeljske svete maše. Zato vas res lepo vabim, da skupaj v cerkvi doživimo lepoto božičnih praznikov. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovi vseh družin.

 

VOŠČILO

Učlovečila se je Beseda, učlovečila se je Ljubezen – rodil se je Odrešenik. Ni več brezciljnosti, ni več nesmiselnosti – rodilo je je Upanje.

Ob božiču in prihajajočem novem letu vam želimo blagoslovljen božič in milosti polno novo leto 2015. Vaši duhovniki!

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V sredo je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 20. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine. Skupaj bomo blagoslovili jaslice. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

POLNOČNICA

Lepo vabljeni k polnočnici v župnijsko cerkev ob 00.00.

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA

V četrtek je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

ŽIVE JASLICE V ŠMARJU

Na božič, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost svete noči, v kateri je bilo rojeno Dete, ki je za vse večne čase spremenilo svet, tudi mene in tebe. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

SVETI ŠTEFAN

V petek je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveta maša v župnijski cerkvi bo ob 8.30 uri.

 

SV. JANEZ

V soboto je god sv. Janeza, apostola in evangelista. Sveta maša v župnijski cerkvi bo ob 8. uri. Ta dan bo blagoslov vina.

 

BOŽIČNI KONCERT V ŽUPNIJSKI CERKVI NA SLADKI GORI

V nedeljo, 28. decembra, bo po sv. maši v naši župnijski cerkvi koncert božičnih pesmi in počastitev dneva samostojnosti in enotnosti. Koncert pripravljata Moški pevski zbor Rožmarin iz Slovenske Bistrice in Mešani oktet Trta Dolga Gora. Vsi lepo povabljeni, da prisluhnimo ubrani in lepi pesmi, ki nam bo še globlje pomagala doživeti božično skrivnost ter nas utrdila v ljubezni do domovine. Lepo povabljeni!

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV

Po novem letu pričenjam v župniji božične blagoslove. Priporočam se tudi za spremljevalce, da bo vse teklo lepo in blagoslovu primerno. Bog lonaj pa tudi za vsak vaš dar s katerim podpirate delo duhovnikov v župniji in kraju. Ker pa smo sredi obnove cerkve sv. Pankracija v Lembergu bo vaš dar namenjen za dokončno poplačilo vseh do sedaj opravljenih obnovitvenih del na cerkvi sv. Pankracija in za novo fasado, ki jo nameravamo narediti v prihodnjem letu. Hvala za vaše razumevanje in doborto.

Razpored blagoslovov:

Petek 2. januar: Topolovec, Krtince, Nova vas

Sobota 3. januar: Dolga Gora

Nedelja 4. januar: Mestinje

Ponedeljek 5. januar: Mestinje

Torek 6. januar: Lemberg, Pijovci

Sreda 7. januar: Pečica, Beli Potok, Jerovska vas in Sladka Gora

Četrtek 8. januar: Polžanska Gorca, Gradec in Bobovo

Petek 9. januar: Ržiše, Polžanska vas

VERSKI TISK

Vabljeni, da obnovte naročnino za verski tisk.

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST

Priporočamo se tudi za vaš prostovoljni dar za Sladkogorski list. Bog povrni za vsak dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Dolge Gore.