POSTNI ČAS

Postni čas nas pripravlja na največji krščanski praznik, to je veliko noč. Vse lepo vabimo in spodbujamo, da ga po svojih najboljših močeh obrnete v osebno in duhovno korist. Povabljeni smo, da več molimo osebno in skupno, k sveti spovedi, morda, da se potrudimo in bolj odločno zoperstavimo kakšni slabi navadi ali razvadi. Že dalj časa duhovniki opažamo, da obisk nedeljske svete maše in bogoslužja nasploh, močno upada, precej bolj kakor kje drugje. Še posebej pogrešamo veroučence in njihove družine. Prav je, da se v tem postnem času vsi zavemo tega dejstva.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota.

Vsako postno nedeljo ob 15. uri bo molitev križev pota med kapelicami k sv. Roku v Šmarju. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

VEROUK

Ta teden je reden verouk.

VOLITVE ČLANOV V ŽPS

Danes boste pri sv. maši prejeli listek za izbor članov v Župnijski pastoralni svet, ki bo v nedeljo 1. marca. Vsak kristjan, ki je dopolnil 16 let, lahko na listek napiše tri ljudi, ki jih prelaga za člane ŽPS iz svoje vasi ali dela župnije kjer živite. Ne izpolnite celega lista, ampak samo tisti del, ker je napisana vas kjer živite. Prihodnjo nedeljo, 1. marca, pa boste svoj listek oddali v Lembergu ali na Sladki Gori v cerkvi. Iz vsakega dela župnije bosta izvoljena dva predstavnika.  Prosimo, da res pomagate pri izboru članov ŽPS, kajti čas v katerega stopa župnija prihodnjih pet let bo zelo pomemben za vse nas in župnijo.

 

POSTNE DELAVNICE

V torek od 14. ure naprej, lepo vabljeni na postne delavnice na Sladko Goro.

 

JE SREČEN ZAKON REALNOST ALI UTVARA

V torek,24. februarja bo ob 18.00 uri v župnijskih prostorih na Sladki Gori zanimiv dogodek. Med nas smo povabili zakonca, Vilmo in Danija Siter, starša štirih odraslih otrok in sedaj že dedka in babico desetih vnukov. Gospa Vilma je zdravnica, specialist splošne prakse, ki je več kot 20 let delala v splošni ambulanti, sedaj pa z možem Danijem že petnajsto leto služi zakoncem in družinam. Dani je po poklicu učitelj angleščine in knjižničar, vendar je v devetdesetih delal v politiki – mandat in pol je bil župan občine Krško, sedaj pa pravi, da skupaj z ženo gradita odnose, za katere je vredno živeti.

Zakonca Siter sta ustanovitelja in voditelja gibanja Družina in Življenje (DiŽ), ki si prizadeva za poživitev in nego dobrih odnosov med zakoncema in posledično v družini. Med nas smo ju povabili, da bi nam orisala razmere, v katerih morajo danes živeti in preživeti krščanski zakonci. Njunemu razmišljanju smo dali naslov: JE SREČEN ZAKON REALNOST ALI UTVARA. Ker imata na tem področju bogate izkušnje in je njuno pričevanje že marsikoga nagovorilo, se nam obeta zanimiv večer.

Njuno pričevanje je namenjeno zakoncem in vsem, ki vam ni vseeno, kam plovejo oziroma kaj se dogaja z našimi družinami, ter kaj lahko vsi mi, ki se imenujemo kristjani, naredimo, da zaustavimo ta hudourni tok javnega mnenja, ki nikakor ni naklonjen dobrim odnosom v družini in zakonu.

Prosim vas, da se tega pričevanja udeležite, kdor le more,  še prav posebej vabim starše vseh veroučencev. Lepo povabljeni.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od sobote 25. do torka 28. aprila bo potekalo romanje v Medžugorje. Letos je 10 jubilejno romanje. Malo je sprememba časa romanja in sicer zaradi tega, ker načrtujemo v marcu leta 2016 romanje v sveto deželo (Izrael), Jezusovo domovino. Tako jesenskega romanja v Medžugurje ne bo. Cena romanja v Medžugurje je 135€. Prosimo, da ob prijavi navedete vse podatke in plačate 50€. Lepo povabljeni na romanje.

 

NADALJEVANJE OBNOVE CERKVE SV. PANKRACIJA

V letošnjem letu bi želeli nadaljevati z obnovo cerkve sv. Pankracija v Lembergu. To pomeni predvsem nova fasada in ureditev meteornih voda. Vaš dar prihodnje nedelje, ki je prva v mesecu, bo namenjen za novo fasado na cerkvi sv. Pankracija. Bog povrni za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Polžanska Gorce in Gradca.