ZAHVALA OB PRAZNIKU VELIKE NOČI

Osrednji praznik velike noči je za nami. Hvala vsem, ki ste pripomogli k lepoti velikonočnih praznikov. Hvala našim pevcem, zborovodju, ministrantom, mežnarju, vsem, ki ste očistili in okrasili cerkev ter postavili božji grob. Hvala tem in vsem, ki ste prišli in smo skupaj praznovali praznik Gospodovega vstajenja.

 

VEROUK

V tem tednu je verouk.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 2. maja 2015 ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

OBNOVA FASADE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Po lanskoletni uspešni prenovi ostrešja in novi kriti na strehi in zvoniku cerkve sv. Pankracija v Lembergu, nas letos čaka fasada na cerkvi. Vrednost predvidenih del je ocenjena na 36.000€. Za pomoč se bomo tudi letos obrnili na občino Šmarje, da nam priskočijo na pomoč. Tako bi potem bila zunanjost cerkve sv. Pankracija v celoti obnovljena.

Zavedam se, da ste že utrujeni in naveličani od tega, ker že tretje leto zapored prosim za darove. Lepo vas prosim za razumevanje, da drugače ne morem. Zato še v tretje lepo prosim, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovo fasade. Svoj prispevek boste lahko oddali po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«.  Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Ob veliki noči ste za novo fasado darovali 1.232,90€. Bog vam povrni

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.