ŠMARNICE

Smo v Marijinem mesecu maju. Lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti vsi veroučenci, še posebej prvoobhajanci. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero, saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih: na Sladki Gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

PROŠNJI DNEVI

V ponedeljek, torek in sredo so prošnji dnevi. V ponedeljek pri sv. Mihaelu in v torek pri sv. Benediktu bo sveta maša po njej pa litanije vseh svetnikov ob 8. uri. V sredo na Sladki Gori ob 8. uri bo tudi procesija od kapelice v župnijsko cerkev. Za otroke pa so šmarnice na Sladki Gori vedno ob 17.30 uri. Lepo vabljeni.

NAŠI RAJNI

Umrl je Ladislav Lah iz Dolge Gore. Pogrebna sv. maša s pogrebom bo v torek ob 16. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

GOSPODOV VNEBOHOD

V četrtek je praznih Gospodovega vnebohoda. Sveta maša bo ob 17.30 uri v župnijski cerkvi.

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

Danes popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni v župnijsko cerkev na Kalobje, na srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

OBLETNICA RAZGLASITVE CELJSKE ŠKOFIJE

V nedeljo bomo praznovali 9 letnico naše celjske škofije in tako vstopili v 10 jubilejno leto. Zato lepo povabljeni prihodnjo nedeljo v Marijino cerkev v Celje, ob 15. uri bo molitvena ura za našo škofijo in duhovne poklice, ob 16. uri slovesna sveta maša našega škofa. Vabljeni molivci za duhove poklice in vsi verniki.

 

OBNOVA FASADE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

V tem letu bi radi naredili novo fasado na cerkvi sv. Pankracija. Na vas se obračam s prošnjo za pomoč. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovo fasade. Žal to ne bo dovolj. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Svoj prispevek boste lahko oddali po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga boste  darovali preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«.  Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Preteklo nedeljo ste za sv. Pankracija darovali 660€. Bog povrni za vaš dar. Do sedaj je šest darovalcev darovalo 630€. Ob pogrebu Štefke Dobnik so sordniki in drugi darovali 640€. Ob pogrebu Marije Lisec je bilo darovano 35€. Vsem darovalcem Bog povrni.

SREČANJE ČLANOV NOVEGA ŽUPNIJSKEGA PASTORALLNEGA SVETA

V četrtek ob 20. uri, vabljeni člani novega Župnijskega pastoralnega sveta na srečanje v župnijsko dvorano.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.