LEPA NEDELJA V LEMBEGU »LEMBERŠCA«

V nedeljo, 19. julija, bomo obhajali lepo nedeljo v Lembergu,  Lemberšco. Ob 10.30 uri bo telovska procesija, nato pa sveta maša. V župnijski cerkvi bo sv. maša ob 8.30 uri. Lepo vabljeni v Lemberg.

 

MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE NAŠE DEKANIJE

Vsako tretjo nedeljo v mesecu je v Marijini cerkvi v Celju, molitev za duhovne poklice, ki jo pripravljajo verniki in duhovniki, vsakič iz druge dekanije. V mesecu juliju je na vrsti naša Šmarska dekanija. Zato lepo vabljeni vsi k molitvi za duhovne poklice, v nedeljo 19. julija v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri bo molitvena ura, nato pa sveta maša. Res lepo povabljeni k molitvi. Še posebej povabljeni vsi člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, pevci, ministranti in vsi verniki. Možnost bo tudi avtobusnega prevoza. Avtobus bo odpeljal iz Sladke Gore 13.45 uri. Prosim prijavite se.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA

V nedeljo 26. julija bo Krištofova nedelja. Skupaj bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo svetega Krištofa deli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. V svoje molitve bomo vključili vse udeležence v prometu – tudi naše misijonarje.

Biti Krištof – Kristonosec – je poslanstvo vsakega kristjana. Smo namreč živi udje Kristusovega skrivnostnega telesa in v današnjem času mi nadaljujemo Jezusovo delo. Mi prinašamo Njegovo veselo oznanilo, usmiljenje, dobroto, rešitev, Njegovo ljubezen v današnji čas, h konkretnim ljudem. Misijonarji, ki so odšli v tuje dežele in oddaljene pokrajine, morajo še posebej svetiti in goreti, da bi tudi druge vneli in jim pokazali pot v svetlejšo prihodnost. Premalo pa bi bilo samo usmerjati z besedo, če ne bi mogli božje kraljestvo med nami tudi uresničevati.

Da bi mogli misijonarji doseči oddaljene kraje in naselja, da bi mogli poskrbeti za lačne, da bi lahko tudi gradili šole, vrtce, ambulante, zavetišča, mostove in ceste – nujno potrebujejo prevozna sredstva. Velikodušna srca slovenskih voznikov vsako leto poskrbijo, da lahko vozniška akcija MIVA Slovenija omogoči nakup prepotrebnih prevoznih sredstev in tako podpre misijonarje pri mobilnosti, krajšanju poti, lajšanju bremen, širši dejavnosti – predvsem pa pri reševanju življenj. Ob blagoslovu vozil na Krištofovo nedeljo, smo povabljeni, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre, namenite dar za naše misijonarje. Hvala vam za vsak vaš dar!

 

MENJAVA KAPLANOV V NAŠIH ŽUPNIJAH

S prvim avgustom, po enem letu pastoralnega dela v naših treh župnijah, odhaja na drugo župnijo za župnika, kaplan dr. Janez Kozinc. Zahvaljujemo se mu za njegovo delo in trud med nami, za lep zgled duhovniškega življenja in timskega sodelovanja z vsemi. Hkrati mu želimo, naj Bog blagoslavlja in podpira njegovo delo v novi župniji, ter nakloni dobrih in zvestih sodelavcev.  K nam pa prihaja za kaplana Silvo Molan, ki mu izrekamo dobrodošlico, da bi se dobro počutil med nami in pomagal pri pastoralnemu življenju v vseh treh župnijah.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci lepo povabljeni na počitniški oratorij, ki bo od torka 28. do petka 31. julija. Prijave še sprejemamo.

 

Z BOŽJO BESEDO NA ROMANJE S KOLESOM

Vabimo, da se s spodbudami Božje besede in molitve odpravimo na kolesarsko romanje od 24. do 26. julija. Pot nas  bo vodila: Šmarje pri Jelšah, Šentjernej, Mirna na Dolenjskem, kjer se bomo ustavili na svetem kraju, kjer je bila prelita kri mučenca Lojzeta Grozdeta, Sevnica in nazaj Šmarje. Prijave in dodatne informacije na e-pošto janez.kozinc@gmail.com ali po telefonu 031/219-446.

 

OBNOVA FASADE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

V tem letu bi radi naredili novo fasado na cerkvi sv. Pankracija. Na vas se obračam s prošnjo za pomoč. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovo fasade. Žal to ne bo dovolj. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Svoj prispevek lahko oddate po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga darujete preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Do sedaj je 31 darovalcev darovalo 4370€. Preteklo nedeljo ste za sv. Pankracija darovali 420€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tretjem tednu julija krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice. V četrtem tednu julija pa verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.