ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. in 13. avgust

Pred nami je praznični romarski teden. V sredo, 12. avgusta, ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V četrtek, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša,  ki jo bo daroval dr. Janez Kozinc župnik župnije Pišece. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo.

Naprošeni za dobrote kruha in peciva, da bomo lahko po romarski sveti maši nadaljevali naše druženje pred cerkvijo ob domači kapljici in z vašimi dobrotami.

Povabite svoje sorodnike znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V petek, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE, 15. avgust

V soboto, 15. avgusta, je zapovedan praznik vnebovzetja Device Marije. V župnijski cerkvi bosta sveti maši ob 8.30 in ob 10.30 uri. Lepo povabljeni.

 

ROMANJE K SV. ROKU

Lepo vabljeni k sv. Roku v Šmarje, v soboto, 15. avgusta, ob 17. uri. Sveto mašo bo vodil laški nadžupnik in dekan Rok Metličar. V nedeljo 16. avgusta bodo svete maše ob 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednjo romarsko mašo ob 10. uri bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore. Povabljeni!

 

SVETA MAŠA V NEDELJO 16. AVGUSTA V ŽUPNIJSKI CERKVI

Zaradi praznika sv. Roka v Šmarju, bo v nedeljo, 16. avgusta, samo ena sv. maša v župnijski cerkvi ob 8. uri!

 

POSVETITEV MARIJI

Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem trpela. Ti si tudi naša mati: tvoja materinska roka nas je varovala skozi vso zgodovino. Tebi izročamo sami sebe, da bi v molitvi in pokori spreminjali svoja srca. Tebi izročamo naše družine, da bi bile odprte za življenje in bi mladim odkrivale duhovne vrednote. Tebi izročamo Cerkev na Slovenskem, da bi v zvestobi evangeliju gradila edinost. Tebi izročamo slovensko domovino, da bi napredovala v luči vere in krščanskega izročila. Tebi izročamo naše rojake po svetu, da bi ostali zvesti Bogu in svoji domovini. Tebi, naša Mati, se danes vsi skupaj posvetimo. Sprejmi nas v svoje varstvo in nas izroči svojemu Sinu Jezusu, našemu Odrešeniku, ki živi in kraljuje vekomaj. Amen.

 

OBNOVA FASADE NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

V tem letu bi radi naredili novo fasado na cerkvi sv. Pankracija. Na vas se obračam s prošnjo za pomoč. Vsi darovi pri sv. mašah, še zlasti darovanje okrog oltarja ob prvih nedeljah, pogrebnih sv. mašah, sv. krstu, porokah in drugih priložnostih v cerkvi, bodo namenjeni za obnovo fasade. Žal to ne bo dovolj. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Svoj prispevek lahko darujete po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga  darujete tudi preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Do sedaj je 33 darovalcev darovalo 4500€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V drugem tednu avgusta krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca. V tretjem tednu avgusta pa verniki iz Nove vasi in Pijovc.