VEROUK

V četrtek in petek začenjamo z veroukom. Veroučenci lepo povabljeni k verouku in obisku nedeljske svete maše.

 

PRAZNIK BL. ANOTNA MARTINA SLOMŠKA

V četrtek je praznik bl. A. M. Slomška, zavetnika naše celjske škofije. Lepo povabljeni k sv. maši.

 

SLOMŠKOV DAN NA PONIKVI

V soboto bo ob 8.30 uri na Ponikvi potekal Slomškov dan, srečanje učiteljev, vzgojiteljev in katehetov. Lepo povabljeni.

 

ŠKOFIJSKO SLAVJE SLOMŠKOEVE NEDELJE

V nedeljo je Slomškova nedelja. Osrednje škofijsko slavje Slomškove nedelje bo v nedeljo ob 15. uri v župniji Bl. A. M. Slomška na Hudinji v Celju (Don Boskov center). Lepo povabljeni.

 

MIHAELOVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je Mihaelova nedelja. Sveta maša pri sv. Mihaelu bo ob 10.30 uri. Zaradi tega bo sveta maša v nedeljo v župnijski cerkvi ob 8.30, v Lembergu pa v nedeljo sv. maše ne bo.

 

NAŠI RAJNI

V sredo, 16. 9. 2015 je bil pogreb STANETA PERMETA iz Ljubljane na Plečnikovih Žalah.

Poročen je bil z našo faranko Malčko Majcen na Sladki Gori.

Umrla je  ERIKA TRUNKELJ roj. FIRER  *29. 3. 1942    +3.7. 2015

Svojo mladost je preživljala  na Dolgi gori, nato nekaj  časa v Rogatcu, po poroki je odšla  v Ljubljano kjer je  živela in  delala do upokojitve. Svoja  zadnja leta  je z možem Jožetom preživljala  na Trški gori na Dolenjskem. K zadnjemu počitku je  bila  položena 8.7.2015 na Ljubljanskih  žalah.

Spominjajmo se obeh v molitvi.

 

VESELO NA TRGATEV

Društvo vinogradnikov Trta nas danes ob 15. uri vabi na prireditev »Veselo na trgatev« pri muzeju Baroka v Šmarju. Vabljeni!

 

DELA NA FASADI CERKVE SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Dela na cerkvi sv. Pankracija so v teku. Lepo prosimo za pomoč pri klepanju ometa in odstranitvi matereila, ki je ostal od klepanja. Velika velina je že oklepanega in odstranjena. Ostaja še manjši  del, zato prosim v sredo od 14. ure dalje, da dokončamo klepanja ometa in odstranimo stari omet. S seboj je doboro imeti kladiov, lopato in samokonivo. Res lepo naprošeni. Lepo naprošeni, da po svojih močeh pomagate zbirati sredstva za fasado. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Do sedaj je 44 darovalcev darovalo 6620€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.