OKTOBER MESEC  ROŽNEGA VENCA

Lepo povabljeni v mesecu oktobru k osebni in družinski molitvi rožnega venca, prav tako vabljeni k molitvi pred sveto mašo.

SREČANJE OSTARELIH, BOLNIH IN INVALIDOV NAŠE ŽUPNIJE

Župnijska Karitas vabi danes popoldne vse ostarele, bolne in invalide na srečanje v župnijsko cerkev. Od 13.30 do 14. ure je zbiranje in priložnost za sv. spoved, ob 14. uri bo sv. maša, med njo bo priložnost za bolniško maziljenje, po sv. maši pa pogostitev in druženje. Naprošamo sorodnike, da omogočite ostarelim, bolnim in invalidom prihod na srečanje.

VEROUKV tem tednu je reden verouk. Veroučence vabimo k rednemu obisku verouka in nedeljskim svetim mašam.

VEČERNICE PRI SLOMŠKOVI KAPEKI NA PIJOVCIH

V nedeljo ob 15. uri vabljeni k večernicam k Slomškovi kapeli na Pijovce.

DOBRODELNI KONCERT ZA CERKEV SV. JANEZA NA OREHOVCU

V nedeljo 11. oktobra, ob 15. uri, vabljeni v Marijino cerkev na Tinskem, na dobrodelni koncert za obnovo cerkve sv. Janeza na Orehovcu, ki stoji na meji med Zibiko in Sv. Štefanom. Cerkev je v takem stanju, da se bo podrla, če ne bo obnove. Koncert bosta izvajala Orkester slovenske policije in Slovenski oktet. Lepo povabljeni, da podprete rešitev propada cerkve sv. Janeza.

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Počasi se bliža praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih staršev, bratov, sester, sorodnikov, dobrotnikov, prijateljev in znancev. Za kristjane ni dovolj, če se naših dragih rajnih spominjamo samo s svečami in rožami. Potrebno je, da živijo v spominu molitve.

Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki ga vzamete v župnijski cerkvi ali v Lembergu. Listič boste lahko oddali v cerkvi ali pa osebno v zakristiji. Dar, ki ga boste namenili ob tem je prostovoljen.

 

DELA NA FASADI CERKVE SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Dela na cerkvi sv. Pankracija so v teku. Lepo naprošeni, da po svojih močeh pomagate zbirati sredstva za fasado. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Svoj prispevek lahko oddate po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga darujete preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Do sedaj je 53 darovalcev darovalo 7270€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice.