OKTOBER MESEC  ROŽNEGA VENCA

Lepo povabljeni v mesecu oktobru k osebni in družinski molitvi rožnega venca, prav tako vabljeni k molitvi pred sveto mašo.

 

VEČERNICE PRI SLOMŠKOVI KAPEKI NA PIJOVCIH

Zaradi slabega vremena, bodo večernice pri Slomškovi kapeli na Pijovce prihodnjo nedelj ob 15. uri.

 

DOBRODELNI KONCERT ZA CERKEV SV. JANEZA

Danes ob 15.uri vabljeni v Marijino cerkev na Tinsko, na dobrodelni koncert za cerkev sv. Janeza v Orehovcu, ki je v tako slabem stanju, da je nevarnost zrušitve. Cerkev stoji na meji župnij Zibika in Sv. Štefan. Koncert bosta izvajala Slovenski oktet in Orkester slovenske policije. Lepo vabljeni na dobrodelni koncert.

 

MISIJONSKA NEDELJA

Prihodnja nedelja je misijonska nedelja. Misijon ni zgolj ena izmed nalog Cerkve, ampak je njeno bistvo. Vsak krščeni je poklican, da s svojimi talenti, darovi in sposobnostmi sodeluje pri misijonskem poslanstvu cerkve. Povabljeni smo, da z molitvijo in darovi duhovnikom, redovnicam in mnogim laikom v misijonih, pomagamo, da bodo zmogli izvrševati misijonsko poslanstvo. Misijonska nedelja je največja solidarnostna akcija na svetu. Z molitvami in zbranimi darovi omogoča obstoj in delitev dobrin Cerkvam po vseh kontinentih. Od naše podpore je odvisno delovanje Cerkve v najrevnejših delih sveta. Povabljeni, da z veseljem prispevamo svojo molitev in svoj dar, da se bo veselje Jezusa Kristusa lahko širilo po vsej zemeljski obli. Zato bo vaš dar prihodnjo nedeljo namenjen za misijone.

 

MINISTRANTSKO ROMANJE V LJUBLJANO

V soboto, 17. oktobra bomo z ministranti poromali v Ljubljano. Ogledali si bomo stolno cerkev, predstavili nam bodo bogoslovje in obiskali misijonsko vas in misijonarja Pedra Opeka. Ministranti čim prej se prijavite. Odhod avtobusa je ob 8.30 izza Kulturnega doma v Šmarju.

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Počasi se bliža praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih.

Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki ga vzamete v župnijski cerkvi ali v Lembergu. Listič boste lahko oddali v cerkvi ali pa osebno v zakristiji. Dar, ki ga boste namenili ob tem je prostovoljen.

 

DELA NA FASADI CERKVE SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Cerkev sv. Pankarcija že dobiva svojo zunanjo podobo – fasado. Lepo naprošeni, da po svojih močeh pomagate zbirati sredstva za fasado. Če bi 150 dobrotnikov darovalo po 60€, potem bomo stroške dosti lažje pokrili. Svoj prispevek lahko oddate po sv. maši v župnišču ali v zakristiji, lahko pa ga  darujete preko tekočega računa župnije Sladka Gora, ki je odprt pri banki Celje SI 56 0600 0093 0911 045 » za obnovo«. Postanite dobrotnik cerkve sv. Pankracija v Lembergu. Naj nas Sladkogorska Mati Božja in sv. Pankracij vodita in varujeta skozi to obnovo. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 423€. Do sedaj je 58 darovalcev darovalo 7470€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.