ADVENT

Z današnjo prvo adventno nedeljo stopamo v adventni čas, ko se počasi že začnemo pripravljati na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bolj rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

ADVENTNI KOLEDAR ZA OTROKE

Tudi za letošnji advent so otroci dobili pri verouku adventne koledarje, ki jih vabijo, da se skozi adventni čas čemu odpovejo in namesto tega zbirajo darove za lačne otroke. Svoje škatlice z darovi bodo potem položili v jaslice.

 

VEROUK: V prihodnjem tednu je reden verouk.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi za duhovne poklice in k sv. maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi pred Najsvetejše in k sv. maši.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za cerkev sv. Pankracija. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

MIKLAVŽEVA NEDELJA V LEMBERGU

Prihodnjo nedeljo je miklavževa nedelja v Lembergu ob 10.30 uri. V župnijski cerkvi bo sv. maša zato ob 8.30 uri. Lepo vabljeni.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Z današnjo prvo adventno nedeljo bo podoba Sladkogorske Matere Božje poromala po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kar devet dni je ostalo praznih, zato prosimo, da če je še kdo pripravljen sprejeti, da nam to sporoči.

Razpored Marijine poti je sledeč:

 

29.11.2015, nedelja Silva Smodej Pijovci
30.11.2015 družina Zidar Pijovci
1.12.2015 Nina Jecl in Robi Posl Lemberg
2.12.2015 Terezija Žaberl Lemberg
3.12.2015 Cvetka in Janko Jančič Mestinje
4.12.2015 Martin Nunčič Nova vas
5.12.2015 Jurij in Nada Fišer Pijovci
6.12.2015, nedelja Irena Zvonar in Janko Topolovec Pijovci
7.12.2015, Marija Gajšek Mestinje
8.12.2015 Irena Rupnik Mestinje
9.12.2015 Katarina Verk Pijovci
10.12.2015 Antona in Marica Ogrinc Krtince
11.12.2015 Branko in Marija Sever Krtince
12.12.2015 Marta in Ciril Jakob Topolovec
13.12.2015, nedelja Cilka Skutnik Dolga Gora
14.12.2015 Marjan in Marjana Dobnik Dolga Gora

 

MOLITEV PRED DRUŽINSKIM REFERENDUMOM

Pred nami je referendum o družinskem zakoniku. Povabljeni k molitvi za ohranitev vrednot družine kot skupnosti moža, žene in otrok.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke v soboto 5. decembra ob 10. uri v župnijski cerkvi na Sladki Gori. Starši lahko Miklavževe znamke dobite pri verouku, v župnijski pisarni in v Lembergu. Prispevek je 8€.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 96,20€                                          OGNJIŠČE: 29,70€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za sv. Pankracija.

 

FASADA NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Cerkev sv. Pankracija je v večji meri že dobila novo fasado. Vgrajena so nova okna. Občina Šmarje pri Jelšah nam je obljubila 15.000€, ki jih bomo dobili v prihodnjem letu. Večji del stroškov pa moramo plačati. Zato Vas res lepo prosim, da pomagate po svojih močeh, da bi lahko dela poplačali. Manjka nam še 7.000€. Naj Vam Bog povrne za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.