ADVENT

Stopili smo v drugo adventno nedeljo, ko se počasi že začnemo pripravljati na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bol rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V torek je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. V župnijski cerkvi bo sveta maša ob 8.30 uri. V Lembergu v torek ni svete maše.

 

SVETO LETO BOŽJEGA USMILJENJA

Papež Frančišek nam pravi: »Dragi bratje in sestre, pogosto sem razmišljal, kako lahko Cerkev bolj jasno pokaže svoje poslanstvo, da je priča usmiljenja. To je namreč pot, ki se začne z duhovnim spreobrnjenjem. Moramo iti po tej poti. Zato sem se odločil napovedati izredni jubilej, katerega središče bo usmiljenje Boga. To bo Sveto leto Usmiljenja. Hočemo ga živeti v luči Gospodove besede: ‘Bodite usmiljeni kakor Oče’ (prim. Lk 6,36). To velja predvsem za spovednike. To sveto leto se bo začelo na letošnji praznik Brezmadežnega spočetja, 8. decembra, ter se bo zaključilo 20. novembra 2016, na nedeljo Našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je Kralj vesoljstva ter živo obličje Očetovega usmiljenja. Organizacijo tega jubileja zaupam Papeškemu svetu za pospeševanje nove evangelizacije z namenom, da ga bo lahko dejavno vodila kot novo etapo poti Cerkve pri njenem poslanstvu, prinesti vsaki osebi evangelij usmiljenja. Prepričan sem, da bo vsa Cerkev, ki tako potrebuje usmiljenje, saj smo grešniki, lahko našla med tem jubilejem veselje odkriti in dati rodovitnost Božjemu usmiljenju, s katerim smo vsi poklicani dati tolažbo vsakemu moškemu in vsaki ženi našega časa. Ne pozabimo, da Bog vse odpusti in da vedno odpušča. Ne utrudi se odpuščati. Od sedaj naprej ga zaupamo Materi Usmiljenja, da se ozre nas in bdi nad našo potjo, spokornosti, naše poti skozi eno leto, za odprto srce, da prejmemo Božji odpustek, da prejmemo Božje usmiljenje.

Papež Frančišek bo v torek v baziliki sv. Petra odprl sveta vrata in tako začel sveto leto božjega usmiljenja. V naši celjski škofiji bodo sveta vrata odprli v nedeljo 13. novembra. Ob 10. uri v baziliki Lurške Matere božje v Brestanici, ob 15. uri v baziliki Matere Božje v Petrovčah in ob 18. uri v stolnici v Celju.

Svetoletna svetišča v naši škofiji so: stolnica v Celju, Petrovče, Brestanica, Nazarje, Nova Štifta pri Gornjem Gradu, Olimje in Svete Gore ob Sotli.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Podoba Sladkogorske Matere Božje roma po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kar devet dni je ostalo praznih, zato prosimo, da če je še kdo pripravljen sprejeti, da nam to sporoči.

Razpored Marijine poti je sledeč:

 

6.12.2015, nedelja Irena Zvonar in Janko Topolovec Pijovci
7.12.2015, Marija Gajšek Mestinje
8.12.2015 Irena Rupnik Mestinje
9.12.2015 Katarina Verk Pijovci
10.12.2015 Antona in Marica Ogrinc Krtince
11.12.2015 Branko in Marija Sever Krtince
12.12.2015 Marta in Ciril Jakob Topolovec
13.12.2015, nedelja Cilka Skutnik Dolga Gora
14.12.2015 Marjan in Marjana Dobnik Dolga Gora
15.12.2015 Anton in Darinka Sovinc Dolga Gora
16.12.2015 Štefan in Nežika Vehovar Pečica
17.12.2015 Erika Drame Pečica
18.12.2015 Bine Babnik Bobovo
19.12.2015 družina Svetelšek Polžanska Gorca
20.12.2015, nedelja Matka Kamplet Polžanska Gorca

 

MOLITEV ZA DRUŽENE OB REFERENDUMU

Povabljeni k skupni  in osebni molitvi pred referendumom o družinskem zakoniku. Ohranimo družino kot skupnost očeta, matere in otrok. Zato povabljeni v nedeljo na referendum in z zavrnitvijo zakona ohranimo družino.

KOLACIJA »ZA OTROKE GRE«

V nedeljo bodo ob 15. uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju, Koalicija Za otroke gre, predstavili pogled na predlagan zakonik o družini ter referendum. Gost srečanja bo Aleš Primc, ki je sovoditelj Koalicije za otroke gre. Lepo povabljeni, da se tega srečanja udeležite in prisluhnite, kakšne spremembe bo v pojmovanje družine vnesel novi zakon, če bo stopil v veljavo. Zakaj iti na referendum. Vse to bo pojasnil g. Aleš Primc, zato res lepo vabljeni.

LJUBEZEN JE NAŠE POSLANSTVO

Odbor za družine naše škofije vabi v Celje k Sv. Jožefu na srečanje z slovenskimi udeleženci svetovenega srečanja družin v Filadelfiji. Skušali nam bodo posredovati utrip dogajanja na tem dogodku. Vabljeni zakonce, družine, smaski, pari ki se pripravljate na skupno življenje.

MUZEJSKI GLASBENI ABONMA

Pred nami je prva sezona koncertov klasične glasbe, združeni pod skupnim imenom Muzejski glasbeni abonma. Odvijali se bodo v osrednji razstavni dvorani Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah, abonentom pa ob prvem koncertu pripravljamo tudi praznično presenečenje. V okviru abonmaja od decembra 2015 do aprila 2016 bodo štiri glasbene poslastice, skrite pod naslovi Božična klasika, Angelski zvoki. Zaradi specifike prostora je število abonmajskih mest omejeno, nakup Muzejskega glasbenega abonmaja pa bo mogoč do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 11. decembra 2015. Vabljeni.

VERSKI TISK

Vabljeni k obnovitvi naročnine za verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 96,20€ – OGNJIŠČE: 29,70€ – MISIJONSKA OBZORJA: 10€ – PRIJATELJ: 11€

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V župnijski cerkvi na stranskem oltarju in v Lembergu so na voljo Marijanski koledar (2€), listni koledar (0,70€) in Pratika (5,50€).

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST

Naprošeni za prostovoljni dar za Sladkogorski list.

FASADA NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Cerkev sv. Pankracija je v večji meri že dobila novo fasado. Vgrajena so nova okna. Trenutno se izvajajo dela na odvodnjavanju in dranažiranju vode stran od cerkve. Lepo prosim, da pomagate po svojih močeh, da bi lahko dela poplačali. Manjka nam še 7.000€. Naj Vam Bog povrne za vsak Vaš dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu krasijo in čistijo župnijski cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.