ADVENT: Adventni čas se počasi izteka. Vabljeni, da ga oplemenitimo z več časa za družino, dom, molitev in sveto spoved.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Podoba Sladkogorske Matere Božje roma po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov.

Razpored Marijine poti je sledeč:

20.12.2015, nedelja Matka Kamplet Polžanska Gorca
21.12.2015 Jožica in Franc Rupnik Polžanska vas
22.12.2015 Damjan Jecl Sladka Gora
23.12.2015 Franček – župnišče Sladka Gora

 

BOŽIČNI ČAS

V četrtek s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih ter božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Prazniki lahko prinesejo s seboj veliko skrbi in obveznosti. Povabim vas, da skušate čim manj pustiti raznim skrbem, da motijo vaše osebno in družinsko praznovanje božiča. Še prav posebej vas spodbujam in vabim k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Kaj hitro se lahko zgodi, da zaradi skrbi in številnih obveznosti, začnemo opuščati praznične in nedeljske svete maše. Zato vas res lepo vabim, da skupaj v cerkvi doživimo lepoto božičnih praznikov. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovih vseh družin.

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V četrtek je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 20. uri v župnijsko cerkev. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Skupaj bomo blagoslovili jaslice. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali za lačne otroke skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

SV. BENEDIKT: Na sveti večer, četrtek, ob 21. uri, lepo vabljeni k sveti maši svetega večera k sv. Benediktu.

 

POLNOČNICA: Lepo vabljeni k polnočnici v župnijsko cerkev ob 00.00.

 

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA

V petek je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva – božič. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

ŽIVE JASLICE V ŠMARJU

Na božič, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost svete noči, v kateri je bilo rojeno Dete, ki je za vse večne čase spremenilo svet, tudi mene in tebe. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

SVETI ŠTEFAN: V soboto je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveta maša v župnijski cerkvi bo ob 8.30 uri.

 

SV. JANEZ

V nedeljo je god sv. Janeza, apostola in evangelista. Sveta maša v župnijski cerkvi bo ob 8. uri. Ta dan bo blagoslov vina.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV

Po novem letu pričenjamo v župniji božične blagoslove. Priporočamo se tudi za spremljevalce, da bo vse teklo lepo in blagoslovu primerno. Bog povrni za vaš dar s katerim podpirate delo duhovnikov v župniji in kraju.

Razpored blagoslovov:

Sobota 2. januar: Dolga Gora

Nedelja 3. januar: Mestinje

Ponedeljek 4. januar: Mestinje

Ponedeljek 4. januar: Topolovec, Krtince, Nova Vas

Torek 5. januar: Pečica, Beli Potok, Jerovska vas in Sladka Gora

Sreda 6. januar: Ržiše, Lemberg, Pijovci

Četrtek 7. januar: Polžanska Gorca, Gradec in Bobovo

Petek 8. januar: Polžanska vas

 

VERSKI TISK: Vabljeni, da obnovite naročnino za verski tisk.

 

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST:  Priporočamo se tudi za vaš prostovoljni dar za Sladkogorski list. Bog povrni za vsak dar.

 

FASADA NA CERKVI SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

Dela na cerkvi sv. Pankracija so za letos zaključena. Veliko delo je bilo opravljeno. Nekaj je še ostalo za prihodnje leto. Ostalo je še tudi nekaj dolgov. Lepo prosim, da pomagate po svojih močeh, da bi lahko dela poplačali. Vaši darovi pri svetih mašah ob božičnih praznikih bodo namenjeni za cerkev sv. Pankracija. Naj Vam Bog povrne za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Sladke Gore in Pečice.