SVETOLETNO ROMANJE V CELJSKO STOLNICO

Danes popoldne, ob 15. uri, lepo povabljeni na svetoletno romanje v celjsko stolnico. Ob 15. uri je škofova kateheza, nato pobožnost Križevega pota in sveta maša. V tem času bo priložnost za sveto spoved. Odhod avtobusa bo ob 14. uri izza Kulturnega doma v Šmarju. Res vsi povabljeni, da poromamo v stolnico v tem milostnem času svetega leta.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota. Vsako postno nedeljo ob 15. uri bo molitev križevega pota med kapelicami k sv. Roku v Šmarju. Danes zaradi romanja v Celje, Križev pot odpade.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk.

 

PRAZNOVANJA V ŽUPNIJI

Srečanje zakoncev jubilantov, sobota 7. maj, ob 10. uri.

Slovesnost prvega svetega obhajila, nedelja 22. maj, ob 10.30 uri.

Slovesnost sv. birme, sobota 24. september, ob 10. uri.

 

RAJNI

V četrtek smo se v Braslovčah poslovili od Terezije Rojnik, mame duhovnika Ivana Rojnika, nekdanjega župnika na Sladki Gori in gospodinje na Sladki Gori. Sama je večkrt dejala, da je najlepša leta svojega življenja preživela na Sladki Gori. V petek bo na Sladki Gori maša za rajnmo mamo Terezijo.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, lepo vabljeni k sveti maši in pol ure prej k molitvi za duhovne poklice. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, lepo vabljeni pred sveto mašo k molitvi križevega pota za duhovne poklice in k sveti maši ob 8. uri. V svetem letu še posebej vabljeni k pobožnosti prvih petkov in češčenju Jezusovega srca.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo cerkve sv. Pankracija. Bog povrni za vsak Vaš dar.

 

ROMANJE NA MADŽARSKO

V času od 25. do 27. aprila bo potekalo romanje na Madžarsko. Ob 1700 letnici rojstva sv. Martina, ki je bil rojen v Sombotelu na Madžarskem, se odpravljamo na romarsko pot, ki je zaznamovana s tem priljubljenim svetnikom. Pannonhalma velika benediktinska opatija sv. Martina, Budimpešta glavno mesto Madžarske, Estergon duhovno središče Madžarske in sedež Madžarskega primasa, Zalavar kjer sta imela sedež sv. Brata Ciril in Metod. Čim prej se prijavite. Cena je 160€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Sladke Gore in Pečice.