NEDELJA DOBREGA PASTIRJA – SVETOVNI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

Današnja nedelja je nedelja Dobrega Pastirja in svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Skozi ves teden smo se zbirali k molitvi in svetim mašam, da smo tako pomagali tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško ali redovniško službo in bi velikodušno na ta klic tudi odgovorili. Vabljeni tudi v prihodnje, da svoje molitvene namene, pa tudi trpljenje darujemo za rast novih duhovnih poklicev.

 

BLAGOSLOV MOTORISTOV IN MOTORJEV

Prihodnjo nedeljo bo v Šmarju ob 10.15 uri maša in blagoslov motoristov in motorjev. Lepo vabljeni.

 

NABIRKA ZA UKRAJINO: Papež Frančišek je Cerkev v Evropi prosil za pomoč prebivalcem Ukrajine, ki trpijo zaradi posledic vojne in drugih težav. Prihodnjo nedeljo bo tako vaš dar pri sv. maši namenjen za Ukrajino.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 7. maja 2016 ob 11. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

CVETLIČNA TRŽNICA, ŠMARJE: V nedeljo, 24. aprila, dopoldne bo pod okriljem šmarskega turističnega društva na parkirišču pred občino v Šmarju cvetlična tržnica z najrazličnejšo ponudbo za urejanje vrta in okrasnih gredic.

 

KONCERT V MUZEJU BAROKA V ŠMARJU

V četrtek, 21. aprila, ob 19:30 bo v Muzeju baroka še zadnji koncert v sklopu Muzejskega glasbenega abonmaja. Gre za Citrarsko fantazijo, ki jo bosta obiskovalcem pričarali citrarka Doroteja Bedenik in kitaristka Suzana Hebar Čamar. Vstopnina za izven: 10 €. Vljudno vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.