ROMANJE NA BREZJE K MARIJI POMAGAJ V SVETEM LETU

V soboto, 9. julija, romamo k Mariji Pomagaj na Brezje. Odhod izpred trgovine na Sladki Gori bo ob 7. uri. Po prihodu na Brezje bomo imeli prigrizek in kavico, nato pa mašo ob 10. uri in priložnost opraviti zakrament sprave. Po duhovni okrepitvi se bomo zapeljali do Hotela Marinšek v Naklem, kjer bomo imeli kosilo. Za prigrizek in pijačo čez dan bomo poskrbeli sodelavci Župnijske Karitas Sladka Gora. V popoldanskem času bomo ob poti proti domu imeli večernice.

Prijave sprejemamo do zapolnitve avtobusov oz. do 5. julija 2016, na telefon 03/5824 179 in 040 702 418 (Zlatka Štunf) ali  041 801 813 (Marica Kos).

Župnijska Karitas Sladka Gora.

 

NOVA MAŠA GREGORJA MAJCENA: V nedeljo, 10. julija, ob 10. uri, bo v svoji domači župniji, v Novi Cerkvi, daroval novo mašo Gregor Majcen, ki je bi v tem letu kot diakon v naših treh župnijah. Povabljeni na novo mašo.

 

ŠMARJETNA NEDELJA, 17. JULIJ

V nedeljo, 17. julija, bomo ob 10. uri obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori. Ob 10. uri bo Telovska procesija in po njej slovesna sveta maša, ki jo bo vodil novomašnik Gregor Majcen. Zato vas res spodbujam in vabim k skupni pripravi na praznovanje. V torek, 12. julija ob 9. uri naprošeni za čiščenje cerkve in njene okolice, v četrtek in petek, 14. in 15. julija od 14. ure dalje pletenje vencev v župnijski dvorani, postavitev oltarjev za procesijo, pripravi bogoslužja in za dobrote za pogostitev pred cerkvijo. Vsi pa na koncu povabljeni k skupnemu praznovanju.

 

ORATORIJ: V času od ponedeljka 25. do četrtka 28. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci lepo povabljeni, še posebej letošnji birmanci. Prijavnice so na voljo v cerkvi in na župnijski spletni strani.

 

DEKANIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V nedeljo, 17. julija, smo kot dekanija Šmarje pri Jelšah, povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri, bo molitvena ura in ob 16. uri, sveta maša. Vabljeni k molitvi.

 

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10-i obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi

lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE

V času od 22. do 25. septembra 2016, vabljeni na romanje v Međugorje. Cena romanja je 135€. Prijave zbira Marinka Kralj (031/658-455).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V prvem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega. Za drugi teden smo povabljeni vsi.