DEKANIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

Danes smo kot dekanija Šmarje pri Jelšah, povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri, bo molitvena ura in ob 16. uri, sveta maša. Vabljeni k molitvi.

 

ORATORIJ

V času od ponedeljka 25. do četrtka 28. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci lepo povabljeni, še posebej letošnji birmanci. Prijavite se v tem tednu.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA, BLAGOSLOV VOZIL IN VOZNIKOV

Prav na god sv. Krištofa, prihodnjo nedeljo, se bomo letos zahvaljevali za vozila, ki nam omogočajo mobilnost in za vse srečno prevožene kilometre ter z zaupanjem prosili blagoslova na naše cestne in življenjske poti. Ob tem pa ne bomo pozabili misijonarjev, ki prav tako potrebujejo vozila in delovne stroje, da bi lažje vršili svoje poslanstvo. Zato bomo tudi letos velikodušno v zahvalo za srečno prevožene kilometre radi namenili svoj dar za nakup misijonskih vozil.

Vsem vam, zavzetim oznanjevalcem evangelija po naših župnijah, se v imenu MIVA Slovenija in v imenu naših misijonarjev res iskreno in globoko zahvaljujemo, da radi vabite ljudi k blagoslovu vozil, da jih z veseljem blagoslavljate in da ob Krištofovi nedelji s srčno ljubeznijo zbirate darove za akcijo MIVA. Veseli smo, da geslo – »Z veseljem darujem – življenja rešujem.« – navdihuje vas in vaše župljane, da so sadovi tako obilni.

Vsi, ki se boste udeležili blagoslova vozil in prosil za blagoslov, boste prejeli nalepko sv. Krištofa in molitveni kartonček. Naj bo to skromna zahvala za vaš dar, ki ga boste namenili za misijonska vozila in hkrati vabilo k molitvi, ko sedete za volan.

V imenu vseh misijonarjev, ki so deležni vaše pomoči, se vam iskreno zahvaljujemo za vašo dobrotljivost in vam želimo srečno vožnjo na vseh vaših poteh. Ostanite velikodušni dobrotniki mobilnosti naših misijonarjev.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. BENEDIKTU

Prihodnjo nedeljo, bomo ob 10.30 uri, obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Benediktu. Zato bo prihodnjo nedeljo na Sladki Gori sveta maša ob 8.30, v Lembergu to nedeljo svete maše ne bo. Povabljeni k sv. Benediktu.

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10 obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od 22. do 25. septembra 2016, vabljeni na romanje v Medžugurje. Cena romanja je 135€. Prijave zbira Marinka Kralj (031658455).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V prvem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega, v drugem tednu pa verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.